Τις επιφυλάξεις του αναφορικά με το κατά πόσο θα διαρκέσει το κλίμα συναίνεσης, που υπήρξε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα, που διεξήχθη την Τετάρτη εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης. Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού και υπεύθυνος επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport-FM» εξέφρασε την ευχή να διατηρηθεί αυτό το θετικό κλίμα και στη συνέχεια

«Ήταν μια καλή συνεδρίαση, στην κατεύθυνση της συναίνεσης. Το δύσκολο στην Ελλάδα είναι η διάρκεια κι εκεί συνήθως αποτυγχάνουμε. Η σεζόν άρχισε με υψηλούς τόνους από τη δεύτερη αγωνιστική, αυτοί έπεσαν απότομα και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουμε με συναίνεση και χαμηλούς τόνους. Διαφωνίες θα υπάρχουν, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε την οξεία αντιπαράθεση που δεν βοηθά, έχει κουράσει τον κόσμο και λίγο-πολύ την έχουμε βαρεθεί όλοι μας.

Φάνηκε μία αμοιβαία εμπιστοσύνη, μία αμοιβαία διάθεση, μία υπομονή. Ελπίζω να τηρηθεί κιόλας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να προσθέσει αναφερόμενος στην πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη να καταγγέλλουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ ακόμη και τις υπέρ των ομάδων.

«Εύλογα θα γίνουν λάθη. Το μέτρο που πρότεινε ο κ. Μαρινάκης είναι όταν ευνοείται η δική μας ομάδα, να βγαίνουμε και να το καταγγέλλουμε. Καλό θα ήταν οι ίδιοι πρόεδροι των ομάδων να το λένε, ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν θέλουμε κακές ή περίεργες διαιτησίες, ούτε καν υπέρ των ομάδων μας. Αυτό θα δημιουργούσε μία νέα λογική για τους φιλάθλους.

Ο πρόεδρος το είπε και στους οργανωμένους φιλάθλους. Αν έρθει διαιτητής και κάνει τα ίδια πράγματα στο “Καραϊσκάκη”, θα το καταγγείλει και οι ίδιοι οι οπαδοί του είπαν “Είμαστε μαζί σου”».

Αναφορικά με το ρόλο της ΕΠΟ σε αυτή την προσπάθεια, ο Μώραλης τόνισε: «Η ΕΠΟ θα προσπαθήσει περισσότερο από την πλευρά της να έχουμε λιγότερα προκλητικά φαινόμενα διαιτησίας. Δεν μπορεί».

Πηγή: gazzetta.gr