Οι δύο από τους τρεις «κομμένους» της ΑΕΚ, μετά το παιχνίδι στο Αγρίνιο και την ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό, όχι μόνο επέστρεψαν στις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά επέκτειναν και τα συμβόλαιά τους. Οι Τάσος Μπακασέτας και Αντρέ Σιμόες θα συνεχίσουν να φορούν τα κιτρινόμαυρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε εξέλιξη με τον τρίτο της… παρέας, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Ο 29χρονος αμυντικός ζήτησε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ενεργοποιηθεί ξανά στο ρόστερ, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο «άνοιγμα» προς τη διοίκηση. Φυσικά, επιστροφή στην ομάδα χωρίς νέο συμβόλαιο δεν πρόκειται να συμβεί, κάτι που γνωρίζουν καλά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Μάλιστα, η όποια διαπραγμάτευση γίνει για νέο deal, θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Ο Λαμπρόπουλος δεν επιθυμεί να είναι ανενεργός για οκτώ μήνες μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα μείνει ελεύθερος, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να ήταν έως και καταστροφικό για τον ίδιο, από τη στιγμή που δεν είναι τραυματίας. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον εμπιστεύεται και σίγουρα θα τον ήθελε ως ακόμη μια επιλογή στα στόπερ, ωστόσο είναι προφανές πως δεν έχει τον πρώτο λόγο (ούτε τον τελευταίο) στην υπόθεση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο ο διεθνής αμυντικός να παραμείνει στην Ένωση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τα δεδομένα αυτά να αλλάξουν. Άλλωστε, δύσκολο έμοιαζε πριν δύο μήνες να υπάρξει ανατροπή και με τους Μπακασέτα και Σιμόες, όμως συνέβη.

Πάντως, αυτό που έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση Λαμπρόπουλου, είναι το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες «έπαιξε» σε κάποια ΜΜΕ το σενάριο να μεταπηδήσει το καλοκαίρι στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό.