Το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γουίτμαρς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον 23χρονο Γερμανό πρόσφατα, περιγράφοντάς τον ως ένα «παιδί των συγκρούσεων», μετά και τη σύγκρουσή του με τον Τζένσον Μπάτον στο βελγικό γκραν πρι.

«Υπό πίεση φέτος, ο Σεμπάστιαν κάνει πάρα πολλά λάθη», είπε ο Βρετανός σε μια συνέντευξη στο Sport Bild. «Επίσης η σύγκρουσή του με τον Μαρκ Γουέμπερ στην Τουρκία, για μένα ήταν 95 τοις εκατό δική του υπαιτιότητα».

Αλλά όταν έψαχνε να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο στο τέλος του 2007, η McLaren προσέφερε τότε στον νεοσύλλεκτο της Toro Rosso, Φέτελ, μια συμφωνία η οποία όμως είχε προσβληθεί με βέτο από την κάτοχο του συμβολαίου του, Red Bull.

Ο Γουίτμαρς επιβεβαίωσε: «Είμαι ανοιχτός και αρκετά ειλικρινής για να το παραδεχτώ. Ο Σεμπάστιαν είναι ένα μεγάλο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο, και εμείς στην McLaren θα θέλαμε να τον έχουμε. Όμως δεν μπορέσαμε να υπογράψουμε μαζί του εκείνη την εποχή», επιβεβαίωσε ο Βρετανός.

Ο Φέτελ αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing έως το 2012.

«Εάν συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο φανταστικά, κατά τη λήξη του συμβολαίου του θα προσπαθήσω και πάλι να τον πάρω», αποκάλυψε ο Γουίτμαρς.

Πηγή:gazzetta.gr