Τρεις ομάδες διεκδικούν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες δύο προνομιούχες θέσεις στον πέμπτο όμιλο του Champions League το βράδυ της Τρίτης. Το ματς της ημέρας διεξάγεται στο Τορίνο, όπου για τη Γιουβέντους είναι επιτακτική η νίκη απέναντι στην Τσέλσι.

Η «Γηραιά Κυρία», που παραμένει πρώτη στη Serie A παρά το 0-0 στο «σπίτι» της απέναντι στη Λάτσιο, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βούτσινιτς και Ντε Τσέλιε. Οι «μπλε» έχασαν κι άλλο έδαφος στην Premiership μετά την ήττα με 2-1 από τη Γουέστ Μπρομ. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, για τον οποίο αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως πιθανώς να παίζει το «κεφάλι» του, δεν υπολογίζει στον Τζον Τέρι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ κι επιστρέφει ο Άσλεϊ Κόουλ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» της σεζόν 2008/09, με τους Λονδρέζους να προκρίνονται με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και 2-2 στο Τορίνο. Η «Γιούβε» έχει 12 νίκες σε 20 ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, αλλά μόλις μία νίκη στις έξι πιο πρόσφατες συναντήσεις (με πέντε ισοπαλίες). Η Τσέλσι έχει μόνο 1 νίκη σε 8 επισκέψεις στην Ιταλία, με 4 ήττες και 3 ισοπαλίες να συμπληρώνουν τα αποτελέσματά της.

Η Σαχτάρ δοκιμάζεται στη Δανία απέναντι στην καταδικασμένη Νόρτζελαντ και με νίκη μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Χούμπσμαν. Οι Ουκρανοί προέρχονται από την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα, την ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ Κιέβου για τη 16η αγωνιστική, αλλά έχουν διαφορά 11 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη τους. Η Νόρτζελαντ, που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Άαρχους, είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη στη λίγκα της Δανίας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντιμετωπίσει μέχρι φέτος ομάδα από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ στη μοναδική της επίσκεψη στη Δανία είχε κερδίσει με 5-1 τη Νίκεμπινγκ για τον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων το 1983.

Βαθμολογία

1) Σαχτάρ Ντόνετσκ 7 (7-5)
2) Τσέλσι 7 (10-6)
3) Γιουβέντους 6 (8-4)
4) Νόρτζελαντ 1 (1-11)

Η τελευταία αγωνιστική

Σαχτάρ-Γιουβέντους (21:45)
Τσέλσι-Νόρτζελαντ (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr