Ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλιά του αναφορικά με το ντέρμπι της Ρώμης ήταν ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο. Μιλώντας στην «Corriere dello sport» ο Λοτίτο ισχυρίστηκε πως η ομάδα του θα μπορούσε να νικήσει με μεγάλη διαφορά τη Ρόμα, χαρακτήρισε τη Λάτσιο ως το σημαντικότερο σύλλογο της πόλης, ενώ μίλησε και για τις δικές του επιτυχίες σε διοικητικό επίπεδο.

Είναι το ματς που περιμένουν όλοι με αγωνία και μεγάλο ενδιαφέρον. Το ντέρμπι της Ρώμης ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Ο νικητής μπορεί να περπατάει στους δρόμους της «Αιώνιας Πόλης» με ψηλά το κεφάλι και να δηλώνει ό,τι θέλει, αφού σύμφωνα με τους Ιταλούς, «ο νικητής έχει πάντα δίκιο».

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος μιλώντας στην «Corriere dello sport» μία μέρα μετά τον θρίαμβο της ομάδας του με 3-2, έκανε κάποιες δηλώσεις που θα συζητηθούν. «Οι παίκτες της Λάτσιο είναι πολύ καλά παιδιά. Δεν είναι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και καλοί χαρακτήρες. Δεν εξηγείται αλλιώς πως παιχνίδια όπως αυτό με τη Ρόμα, που θα μπορούσαν να κερδίσουν με 6-0, τελειώνουν με 3-2. Φαίνεται πως δεν ήθελαν να εκθέσουν τον αντίπαλο», δήλωσε με ειρωνεία ο Λοτίτο.

Μετά από αυτή τη νίκη, θεωρείτε πως η Λάτσιο είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της πόλης; «Εμείς βρισκόμαστε εν ζωή από το 1900. Αυτοί γεννήθηκαν μερικά χρόνια αργότερα. Και μόνο για αυτό είμαστε μεγαλύτεροι από εκείνους. Αν και θεωρώ πως και αγωνιστικά έχουμε να επιδείξουμε σημαντικότερες επιτυχίες από αυτούς. Άρα είμαστε εμείς η μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας», απάντησε ο Λοτίτο, αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομα της Ρόμα.

Κλείνοντας, ο Λοτίτο έκανε μια αναφορά στις δικές του επιτυχίες στα οικονομικά της Λάτσιο. «Ανέλαβα μια ομάδα με 500 εκατ. ευρώ χρέη. Από την ημέρα εκείνη η ομάδα παρουσιάζει θετικούς ισολογισμούς και έχει ξεπληρώσει μεγάλο μέρος των χρεών της. Και όλα αυτά καταφέρνοντας να είναι ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα», είπε, ευλογώντας τα… γένια του ο Λοτίτο.

Πηγή: sport-fm.gr