Για την ατυχία που τον κυνηγάει στο θέμα του γκολ, για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που το χαρακτήρισε Γολγοθά, μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έγραψε τις απόψεις του στο προσωπικό του blog στο paok24.gr.

«Στην Τρίπολη χάσαμε δύο βαθμούς και κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά η κακή εμφάνιση δεν σημαίνει κάτι σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της ομάδας και τη συνέχεια.

Είναι νωρίς να πούμε ακόμη οτιδήποτε, το πρωτάθλημα είναι ένας Γολγοθάς, το γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν και κακές μέρες, υπάρχει αισιοδοξία για την ομάδα, άλλωστε δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια ότι έχουμε δυνατότητες. Δεν μας μένει τίποτα άλλο, από το αφήσουμε αυτό το ματς πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήταν μια κακή παρένθεση.

Μια κακή παρένθεση είναι κι αυτό, που μου συμβαίνει σ΄ αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Στα έξι πρώτα παιχνίδια, έχω χάσει 5-6 ευκαιρίες, στις οποίες θα έπρεπε να έχω πετύχει τουλάχιστο 2-3 γκολ. Είναι κάτι που με προβληματίζει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έρθει… Με κυνηγάει μια ατυχία… Σ΄ αυτές τις φάσεις πολλά παίζουν ρόλο, άλλοτε η κακή εκτέλεση, άλλοτε η καλή αντίδραση του τερματοφύλακα… Επειδή το γκολ είναι και θέμα τύχης, εύχομαι στα επόμενα παιχνίδια να έχω λίγο παραπάνω τύχη και να σκοράρω.

Το γκολ δεν είναι ο αυτοσκοπός μου, δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να βάζω 50 γκολ, ήρθα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Παίζω, όμως, σε μία θέση, που έχω τη δυνατότητα και πρέπει να σκοράρω, σ΄ αυτό τον τομέα πρέπει να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, πιστεύω ότι θα μου έρθει σύντομα.

Θέλω να σκοράρω, αλλά πρώτα απ΄ όλα να κερδίζει ο ΠΑΟΚ, γιατί για μένα στην καριέρα μου, πάντα το ζητούμενο ήταν να κερδίζει η ομάδα κι όχι ο εαυτός μου και τα στατιστικά μου. Ακόμη κι αν δεν βάλω γκολ, θα χαρώ πολύ να δώσω μια ασίστ, να το βάλει κάποιος άλλος και να κερδίσουμε.

Όσο θέλει ο κόσμος και περιμένει γκολ από μένα, άλλο τόσο το θέλω κι εγώ. Ένα γκολ έβαλα όλο κι όλο φέτος, αλλά κι αυτό δεν βοήθησε γιατί δεν περάσαμε τον Άγιαξ.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει και η Ευρώπη, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σε κανέναν όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες, όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Και στα έξι παιχνίδια θα παίξουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα, θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα απ΄ ότι στην Τρίπολη και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο. Θετική σκέψη κι όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: gazzetta.gr