Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενεί σήμερα στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 15η αγωνιστικής της Euroleague και ο Ρικ Πιτίνο θα κάνει ντεμπούτο ως προπονητής της ομάδας, παίρνοντας τη θέση του Τσάβι Πασκουάλ στην τεχνική ηγεσία.

Ο πολύπειρος Αμερικανός είναι έτοιμος να μπει… στη μάχη και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τους Ρώσους πραγματοποίησε δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ στο youtube, όπου -μεταξύ άλλων- εξέφρασε την τιμή του να προπονεί το «τριφύλλι», που είναι… σαν τους Μπόστον Σέλτικς.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση και εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου όταν βρίσκομαι μέσα στο παρκέ. Δεν έχει σημασία αν βρίσκομαι στην Ελλάδα, στη Ρώμη, στη Νέα Υόρκη… Όταν είμαι μέσα στο παρκέ, όλα τα μέρη είναι ίδια. Βλέποντας ένα βίντεο, δεν βιώνεις την πραγματική εμπειρία, αλλά εδώ είναι σαν να προπονείς τους Μπόστον Σέλτικς. Υπάρχει υπέροχη παράδοση και είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα», είπε αρχικά ο Πιτίνο.

Για να αναφερθεί στη συνέχεια στο ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Δεν θέλεις να χάνεις στην έδρα σου και μόλις χάσαμε από την Αρμάνι Μιλάνο. Για να επιστρέψουμε, θα πρέπει να κρατήσουμε στην έδρα μας και να κερδίζουμε το 50% των εκτός έδρας αγώνων. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Έχω υπάρξει προπονητής σε πολλά μέρη και είναι εξίσου σημαντικό με το να προπονείς στους Νιου Γιορκ Νικς ή τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Κεντάκι Wildcats. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα…».