Πορεία που… επιτάσσουν η ιστορία και το μέγεθος του Ολυμπιακού, όχι μόνο την προσεχή σεζόν αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, οραματίζεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Η ιστορία του συλλόγου απαιτεί τίτλους. Ελπίζουμε αυτός ο κορμός να παραμείνει για χρόνια και να δώσει τις επιτυχίες που αρμόζουν στον Ολυμπιακό», τόνισε στο «ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ. «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, θα υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός», πρόσθεσε. Τι είπε για Καββαδά και το «παράθυρο» για μία ακόμη μεταγραφή.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-Τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αρνηθεί μια πρόταση από τον πρωταθλητή Ευρώπης. Με τον Πανιώνιο πράγματι ήμουνα στην ουσία σε συζητήσεις για να συμφωνήσω, πρόθεση μου ήταν να μείνω στον Πανιώνιο γιατί ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά φυσικά όταν ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, τότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, τόσο από μένα όσο και από τον κύριο Λιανό ο οποίος κατάλαβε το μέγεθος του εγχειρήματος εδώ. Δεν υπήρχε κάτι να μην δεχτώ. Είναι τόσο απλό. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος που βρίσκεται στην ακμή του κιόλας, δηλαδή δεν είναι σε παρακμή. Νομίζω είναι ένα εγχείρημα για κάθε προπονητή, μία πρόκληση που είναι ιδιαίτερα σημαντική».

-Το αν περίμενε πως θα αναλάβει τους Πρωταθλητές Ευρώπης: ««Δεν το φανταζόμουν ακριβώς έτσι. Νομίζω, σε οποιαδήποτε δουλειά κάνεις δεν κοιτάς το πολύ βαθύ μέλλον, κοιτάς το αμέσως επόμενο. Στόχος μου ήταν να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και πάντα πίστευα αν κάνεις αυτό το πράγμα οι αξίες επιβραβεύονται. Νομίζω ότι σίγα σιγά τα πράγματα ήρθαν μόνα τους. Δεν θα έλεγα ότι η πρόσληψη μου από τον Ολυμπιακό είναι κάτι που δικαιούμουν, αλλά το λέω με την έννοια ότι δουλεύοντας κάθε μέρα κάποια άνθρωποι αποφάσισαν πως είμαι ικανός να πάρω αυτό τον ρόλο».

-Τις επαφές με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ:
«Κάναμε μια αναλυτική συζήτηση για το μπάσκετ. Οι άνθρωποι είναι sportsmen, εκτός από οπαδοί της ομάδας μας και φυσικά οι πρόεδροι. Κάναμε μια συζήτηση για το μπάσκετ, πώς βλέπουμε τα πράγματα και εκείνοι και εγώ. Προφανώς από την κουβέντα αυτή φάνηκε ότι υπάρχει μια ταύτιση απόψεων και έτσι προχωρήσαμε στην συνεργασία η οποία ελπίζω και για τους δύο όταν τελειώσει η χρονιά όλο αυτό το εγχείρημα να μας αφήσει και τους δύο ευχαριστημένους».

-Τις δυσκολίες του έργου που ανέλαβε: «Η δουλειά είναι συγκεκριμένη παντού, το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την πίεση. Η καθημερινότητα στον Ολυμπιακό είναι πολύ πιο εύκολη από τις άλλες ομάδες, όλα είναι λυμένα, έχεις πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους γύρω σου, έχει πολύ καλή οργάνωση ο σύλλογος. Μένει να φανεί μέσα στην χρονιά στην διαχείριση των κρίσεων, των ηττών που σίγουρα θα υπάρχουν. Πώς θα αντιδράσουμε, πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Νομίζω πως είμαι ήρεμος και έτοιμος να τα καταφέρω».

-Το αν ο Ολυμπιακός ξεκινά φέτος ως φαβορί: «Αυτή είναι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που μόνο κακό κάνει στον σύλλογο. Δεν ξέρω από πού προέρχεται. Αυτά αλλάζουν μέσα σε μια μέρα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ταπεινός, πρέπει να έχει τη λογική που είχε πέρυσι ότι βελτιώνεται μέσα στην χρονιά και ότι κοιτάς παιχνίδι-παιχνίδι, χωρίς να βάζεις τεράστιο βάρος στις πλάτες κανενός. Αυτό που πρέπει να κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι να δουλεύει και να κοιτάει ορίζοντας πάντα την επόμενη μέρα. Αν το κάνει με τον τρόπο που το κάνει μέχρι τώρα, είμαι σίγουρος πως θα έχει πολλές επιτυχίες».

-Την κληρονομιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ο κύριος Ίβκοβιτς έφτιαξε δύο ομάδες γιατί ήταν δύο χρόνια στον Ολυμπιακού. Αυτό που νομίζω είναι πως πρέπει να επικεντρώνεσαι στην ομάδα κάθε χρονιά. Η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού που έφτιαξε ο κύριος Ίβκοβιτς δεν ήταν τόσο πετυχημένη σε αντίθεση με την δεύτερη που ήταν πολύ επιτυχημένη, κυρίως από τα μέσα της χρονιάς και μετά. Αυτή η ομάδα κατά μεγάλο μέρος έχει μείνει, με δύο προσθήκες. Σίγουρα πάμε για τίτλους γιατί η ιστορία του συλλόγου αυτό απαιτεί. Νομίζω πως θα καταφέρουμε καλά πράγματα όσο έχουμε χημεία και ατμόσφαιρα».

-Το αν ο Ολυμπιακός έπρεπε να διατηρεί τον κορμό του και τα προηγούμενα χρόνια: «Πολλές φορές το να υπάρχει ένα μεγάλο μέρος παικτών συνέχεια στην ομάδα μόνο καλό κάνει στην ομοιογένειά της, στην ατμόσφαιρα, στην χημεία… Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να γίνει και από άποψη timing, δηλαδή κάποια συμβόλαια λήγουν, κάποια υπάρχουν ήδη. Αυτή την στιγμή ηλικιακά οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν από μικρή έως μεσαία ηλικία για τον αθλητισμό. Δείχνει πως μπορεί να μείνει για πολλά χρόνια αυτός ο κορμός. Επιδίωξη των προέδρων αλλά και δικιά μου είναι αυτός ο κορμός να μείνει για πολλά χρόνια και ελπίζουμε αυτοί οι παίκτες να δώσουν τις επιτυχίες που αρμόζουν στον σύλλογο».

-Το σίριαλ Καββαδά: «Η υπόθεση έγινε σίριαλ και μάλιστα πολύκροτο, πράγμα που δεν συνέφερε κανέναν και πιο πολύ το ίδιο το παιδί. Εγώ έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα γιατί ήμασταν μαζί δύο χρόνια στον Πανιώνιο και δεν πιστεύω πως κάνει καλό σε κανέναν αυτό το πράγμα, αυτή η υπερέκθεση δηλαδή, πόσω μάλιστα σε ένα παιδί 21 χρονών. Βέβαια δεν είναι δικιά του ευθύνη, απλά επειδή ανακατεύθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δημιούργησαν αυτό τον θόρυβο. Υπάρχουν δύο οπτικές του κυρίου Λιανού, μάλλον τρεις όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του. Οι τρεις διαφέρουν μεταξύ τους, ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Πραγματικά ο Καββαδάς θέλαμε να είναι στον Ολυμπιακό αλλά από την στιγμή που δεν έγινε προχωράμε, θα δούμε στο μέλλον. Εύχομαι και σε αυτόν και στον Πανιώνιο καλή επιτυχία αλλά ο Ολυμπιακός θα βαδίσει και χωρίς τον Βασίλη».

-Το αν θα αποκτηθεί τέταρτος ψηλός:
«Είμαστε σε συζητήσεις, σε διεργασίες. Το σίγουρο είναι πως η χρονιά είναι πολύ απαιτητική, με περίπου 70 παιχνίδια. Εμείς αυτή την στιγμή έχουμε 13 παίκτες συν τον νεαρό Γεωργάκη που έχουμε αλλά χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο. Πιθανότατα θα γίνει και από κει και πέρα θα δούμε μέσα στην χρονιά αν θα κάνουμε μία προσθήκη. Έχουμε πέντε ξένους και έχουμε την ευκαιρία αν προκύψει κάτι, τραυματισμός ή οτιδήποτε άλλο να χτυπήσω ξύλο, να μπορούμε να πάρουμε έναν ακόμα ξένο».

-Τους Περπέρογλου και Μαυροειδή: «Όπως γνωρίζετε εσείς (σ.σ. δημοσιογράφοι) και ο κόσμος, τους γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι συμπαίκτες τους γιατί έχουν παίξει στις εθνικές ομάδες και εγώ προσωπικά είχα συνεργαστεί με τον Μαυροειδή. Νομίζω ότι η μετάβαση τους από έναν άλλο σύλλογο στον Ολυμπιακό απαιτεί λίγο χρόνο γενικά γιατί έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, ακόμα λιγότερο όμως λόγω του γεγονότος ότι τα πρόσωπα είναι πολύ γνωστά εδώ. Νομίζω ότι έχουν αφομοιωθεί στο σύνολο πολύ γρήγορα κι αυτό φάνηκε στα φιλικά παιχνίδια. Ελπίζω να μας βοηθήσουν και να γίνουν μέλος αυτού του συνόλου».

-Το ποιον παίκτη θα μπορούσε να έπαιρνε από τον Παναθηναϊκό, αν είχε τη δυνατότητα: «Είναι μια ερώτηση που δεν την έχω σκεφτεί καν. Έχει πολλές παραμέτρους αυτή η κουβέντα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος μεγάλος, με πολύ καλούς παίκτες, με διεθνείς και φέτος θα είναι πολύ καλός. Εμείς ήμασταν γεμάτοι σε όλες τις θέσεις και αυτό που θέλαμε ήταν ένας παίκτης στην θέση ‘3’ να παίξει αυτή την θέση με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Στράτος ήταν η καλύτερη επιλογή για μας γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε αυτόν».

-Το πώς βλέπει τον φετινό Παναθηναϊκό: «Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό και στις επιλογές που έχει κάνει, είναι πολύ καλοί παίκτες. Περιμένω πολύ σκληρό ανταγωνισμό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

-Το τι σκέφτηκε όταν ο Πρίντεζης πέτυχε το νικητήριο καλάθι του τελικού στην Πόλη: «Την ώρα που βλέπεις ένα παιχνίδι, το προσεγγίζεις σαν φίλαθλος, σαν προπονητής… υπάρχουν πολλές διαφορετικού είδους προσεγγίσεις που το κάνεις. Ήταν λίγο… mix τα πράγματα όταν το έβλεπα γιατί ήθελα πάρα πολύ ελληνική ομάδα να κερδίσει τον τίτλο. Υπήρχε βέβαια μια απογοήτευση όταν η ΤΣΣΚΑ έφυγε στο σκορ, σίγουρα δεν θα στοιχημάτιζαν πολλοί στην εξέλιξη του παιχνιδιού έτσι όπως ήρθε, απλώς πίστευα όταν πήγε στις βολές ο Σισκάουσκας και έχασε την πρώτη, ότι ο Ολυμπιακός είχε το ψυχολογικό αβαντάζ. Μια ομάδα που γυρίζει μια τόσο μεγάλη διαφορά, πάντα ψυχολογικά είναι έτοιμη για την τελευταία επίθεση σε αντίθεση με τον αντίπαλο. Φυσικά, όταν μπήκε το καλάθι, το μόνο που μπορείς να θυμηθείς είναι πανηγυρισμοί απ’ όλο τον κόσμο».

Πηγή: sport-fm.gr