Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι με τις δηλώσεις στήριξης του Αντριάνο Γκαλιάνι προς τον προπονητή της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έρχεται δημοσίευμα της «Gazzetta dello sport» τ’ οποίο θεωρεί ως σίγουρη την απόλυση του Ιταλού κόουτς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η αποτυχημένη εκκίνηση της Μίλαν στο πρωτάθλημα, με τη μία νίκη σε τρεις αγώνες, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του προπονητή των «ροσονέρι» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι, έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που ήθελαν τον Αλέγκρι να… «μετρά» μέρες στο Μιλανέλο, τονίζοντας την ανάγκη για ηρεμία ενόψει του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Άντερλεχτ.

Οι πληροφορίες που έχει η «Gazzetta dello sport» και προέρχονται από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με αυτές ο Μπερλουσκόνι έχει ήδη αποφασίσει να απολύσει τον Αλέγκρι, όντας βέβαιος πως με αυτόν στον πάγκο δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας τη φετινή χρονιά, ούτε στην Ιταλία, ούτε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εφημερίδα θεωρεί πως ο Αλέγκρι είναι πιθανότερο να αντικατασταθεί από το δίδυμο Τασότι – Ιντζάγκι.

Οι λόγοι που οδηγούν στην επιλογή αυτή είναι αγωνιστικοί, αφού οι δυο τους μπορούν να προωθήσουν νεαρούς παίκτες και να εφαρμόσουν διαφορετικό σύστημα, πολύ πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, αλλά και οικονομικοί, αφού το κόστος του όλου εγχειρήματος δεν θα είναι απαγορευτικό για το ταμείο της Μίλαν.

Η αναμέτρηση της Μίλαν με την Άντερλεχτ για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως να δώσει μια απάντηση για το μέλλον του Αλέγκρι, που ούτως ή άλλως μοιάζει αβέβαιο στο Μιλάνο.

Πηγή : sport-fm.gr/