Επικριτικός με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν προτίμησε να επενδύσει σε ξένους παίκτες, τονίζοντας πως είναι πιο δύσκολο να «βγάλεις» το 100% ενός Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχτηκε «πρωταθλήτρια» των μεταγραφών το φετινό καλοκαίρι, αφού στηριζόμενη στα κεφάλαια των Αράβων επιχειρηματιών, δεν δίστασε να ξοδέψει τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της. Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός πως οι βασικοί στόχοι της διοίκησης και του προπονητή των Παριζιάνων, Κάρλο Αντσελότι, ήταν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.

Για την «ξενομανία» αυτή μίλησε ο Αντσελότι στο «Canal+», εξηγώντας πως του είναι πιο εύκολο να δουλέψει με ξένους παίκτες. «Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής πρέπει να πιεστεί πολύ για να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Χρειάζεται να προσπαθήσει ο προπονητής να τον πείσει για ένα σωρό πράγματα και να δουλέψει μαζί του και στον τομέα της ψυχολογίας. Οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία του. Αποδίδει πιο αργά, σε σχέση με τους ξένους. Και αυτό το έχω δει σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει στη ζωή μου.»

Για τον Κάρλο, ποιοι είναι αυτοί που αποδίδουν αμέσως; «Οι Ιταλοί και οι Άγγλοι έχουν περισσότερο πάθος και εγωισμό. Αυτοί δεν χρειάζονται έξτρα δουλειά για να αποδώσουν. Από την αρχή δίνουν όσα μπορούν», απαντά ο Αντσελότι, δείχνοντας μια προτίμηση στους συμπατριώτες του, κάτι που μοιάζει λογικό.

Πηγή: sport-fm.gr