Είναι ελεύθεροι και περιμένουν!

Κόουτς θέλεις να… βουλώσεις τρύπες στο ρόστερ της ομάδας σου;

Μην σκας, οι free agents είναι πολλοί, είναι έμπειροι και μερικοί συμφέρουν.

Δεκαπέντε παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο στο NBA και τους παρουσιάζει.

Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε παρακάτω είναι λίγο πολύ γνωστά και προέρχονται από τη λίστα της ιστοσελίδας «hoopshype.com».

Κάτι έχουμε ακούσει γι’ αυτούς, όχι μόνο για την καριέρα που έχουν κάνει στο «μαγικό κόσμο», αλλά μερικοί εξ αυτών ακούστηκαν αυτό το καλοκαίρι για ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα για τον Παναθηναϊκό, όπως οι Τόλιβερ και Άμουντσον, ενώ τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει και ο Τσίλντρες, ο οποίος πέρασε μία διετία στον Ολυμπιακό.

1. Λεάντρο Μπαρμπόσα

Χαρισματικός σκόρερ, με έντονο το ρυθμό της… σάμπα στο παιχνίδι του. Είναι παίκτης ηγέτης και το απέδειξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Την περσινή χρόνια ήταν στους Πέισερς, όπου είχε κατά μέσο όρο 11,1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 7.600.000 δολάρια

2. Τζος Χάουαρντ

Καλός, αλματερός, αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς. Πέρυσι άφησε καλές εντυπώσεις στους Τζαζ, ωστόσο το στοίχημα για εκείνον είναι αν μπορεί να μείνει υγιής, καθώς έχει να αγωνιστεί σε πάνω από 52 ματς σε μία σεζόν (στην Ευρώπη δεν θεωρείται τόσο… τραγικό) από το 2007/08. Τα νούμερά του στην ομάδα της Γιούτα ήταν 8,7 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 7.600.000 δολάρια

3. Κένιον Μάρτιν

Έχει… φάει τα γήπεδα του NBA με το κουτάλι, η φήμη του έφτασε μέχρι την Κίνα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να προσφέρει πολλά σε μία ομάδα με την εμπειρία του, αλλά το «αγκάθι» του είναι ο χαρακτήρας του, καθώς δεν είναι και του… κατηχητικού. Πέρυσι, περίμενε καρτερικά να τελειώσει το lockout και να επιστρέψει στο «μαγικό κόσμο». Φόρεσε τη φανέλα των Κλίπερς και είχε κατά μέσο όρο 5,2 πόντους και 4,3 ριμπάουντ.

Περσινά έσοδα: 2.150.000 δολάρια

4. Μικαέλ Πιετρούς

Της γαλλικής σχολής. Αλτικός, με την άμυνα να συγκαταλέγεται στα ατού του, ενώ του αρέσει να σουτάρει έξω από τα 7,25μ. Αλλά, έχει… καλομάθει στους Σέλτικς, όπου αγωνιζόταν πέρυσι και εκεί θέλει να παραμείνει. Θετικά τα στατιστικά του με την ομάδα της Βοστώνης, με 6,9 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 0,5 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Περσινά έσοδα: 2.500.000 δολάρια

5. Τρέισι ΜακΓκρέιντι

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει αποδείξει αρκετές φορές την αξία του στο παρκέ. Ακόμα και στα 33 του μπορεί να βοηθήσει, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και γι’ αυτό ο χρόνος του θα είναι περιορισμένος. Πέρυσι ο «T-Mac» ήταν στους Χοκς, μετρώντας 5,2 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 3.000.000 δολάρια

6. Ντέρεκ Φίσερ

Είναι ηγέτης ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται. Για την εμπειρία του δεν μπορεί να μιλήσει κανείς… Το σουτ του παραμένει αξιόπιστο, αλλά -όπως είναι φυσικό- λόγω ηλικίας, έχει χάσει λίγη ταχύτητα. Την περσινή χρονιά, ήταν στη Θάντερ με την οποία είχε κατά μέσο όρο 5,6 πόντους και 2,7 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 1.352.181 δολάρια

7. Ματ Μπαρνς

Δεν πρόκειται να κάνει τη… διαφορά, αλλά γνωρίζει καλά το ρόλο του έκτου παίκτη. Είναι με τις «μέρες» του και παίζει μεγάλο ρόλο ο ρυθμός που θα έχει στο ματς. Φυσικά αυτό που έχει σε… πληθώρα είναι τα νεύρα, ενώ είχε και κάποια προβλήματα με το Νόμο, τώρα τελευταία… Πέρυσι αγωνιζόταν στους Λέικερς, έχοντας κατά μέσο όρο 7,8 πόντους και 5,5 ριμπάουντ.

Περσινά έσοδα: 3.400.000 δολάρια

8. Αλόνσο Γκι

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η περσινή παρουσία στους Καβαλίερς. Μάλιστα μερικοί τον χαρακτήρισαν και «ευχάριστη έκπληξη» στην ομάδα του Κλίβελαντ, η οποία δεν αποκλείεται να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Καλός στο σκοράρισμα με 10,5 πόντους αλλά και στα ριμπάουντ (5,1 κατά μέσο όρο).

Περσινά έσοδα: 1.900.000 δολάρια

9. Άντονι Τόλιβερ

Τον μάθαμε πιο καλά αυτό το καλοκαίρι, καθώς προτάθηκε στον Παναθηναϊκό… ωστόσο στο NBA έχει «χτίσει» το δικό του όνομα. Είναι ψηλός που σουτάρει από απόσταση και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το «μαγικό κόσμο». Την περσινή σεζόν ήταν στους Τίμπεργουλβς με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 4,1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 0,4 τάπες.

Περσινά έσοδα: 884.293 δολάρια

10. Άιβαν Τζόνσον

Το προσόν του είναι δύναμη, καθώς βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα του NBA. Μερικοί των χαρακτηρίζουν και «θηρίο». Πέρυσι ήταν στην Ατλάντα και τους Χοκς, όπου είχε κατά μέσο όρο 6,3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 0,8 κλεψίματα.

Περσινά έσοδα: 2.050.000 δολάρια

11. Τέρενς Ουίλιαμς

Εδώ κρατάμε μία… πισινή. Αρκετό ταλέντο, αλλά δεν το έχει αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό ακόμα. Πέρυσι ξεκίνησε στους Ρόκετς και συνέχισε στους Κινγκς. Από πόντους είναι στο 7,1, στα ριμπάουντ 3,4 και στις ασίστ 2,2.

Περσινά έσοδα: 473.604 δολάρια

12. Μέμο Οκούρ

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά ξέρει σαν την… παλάμη του τα παρκέ του NBA. Ακόμα θεωρείται ως ένας από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ, για το μέγεθός του, με τη μόνη… ένσταση να είναι η αντοχή του. Την περσινή σεζόν και στους Μπλέιζερς είχε κατά μέσο όρο 7,2 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 2.369.040 δολάρια

13. Λούις Άμουντσον

Άλλο ένα όνομα που μας απασχόλησε το καλοκαίρι, λόγω Παναθηναϊκού. Αθλητικός φόργουορντ και με έφεση στην άμυνα αλλά και στα ριμπάουντ. Πέρυσι ήταν στους Πέισερς, με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 3,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 0,7 τάπες.

14. Μαρκίς Ντάνιελς

Κουμαντάρει καλά την μπάλα και είναι καλός αμυντικά. Μπορεί να βοηθήσει μία ομάδα, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να δείξει αυτό που αξίζει. Την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στους Σέλτικς, έχοντας κατά μέσο όρο 3,2 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Περσινά έσοδα: 2.403.000 δολάρια

15. Τζος Τσίλντρες

Αυτό τον ξέρουμε εδώ και κάποια χρόνια, λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό. Όμως, πέρυσι έκανε μία από τις χειρότερες σεζόν τη καριέρας του στο NBA. Τα χαρακτηριστικά του είναι λίγο πολύ γνωστά και -οπωσδήποτε- θέλει να… επανορθώσει. Πέρυσι στους Σανς είχε κατά μέσο όρο μόλις 2,9 πόντους και 2,8 ριμπάουντ.

Περσινά έσοδα: 1.223.166 δολάρια

Πηγή: sport-fm.gr