Ως μια κακή ανάμνηση, που ευτυχώς για τον ίδιο δεν είχε αρνητικό τέλος, θέλει να θυμάται την περίοδο που είχε τάσεις φυγής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνεϊ! Στη βιογραφία του με τίτλο «Wayne Rooney, My decade in the Premier League», ο διεθνής επιθετικός αναφέρει σημαντικές λεπτομέρειες για την προ δύο ετών απόφασή του να ζητήσει μεταγραφή από τους «κόκκινους διαβόλους»!

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω κομμάτι του βιβλίου του, ο Ρούνεϊ παρουσιάζει όλους τους λόγους που τον ώθησαν στην… παράτολμη κίνηση να πει αντίο και την ανακούφισή του που τελικά τίποτα δεν άλλαξε!

«Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο αστράγαλος μου με άφησε εκτός δράσης. Ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου, το παιχνίδι, τον τραυματισμό. Με τα πάντα γύρω μου! Ένιωθα εγκλωβισμένος και δεν μπορούσα να ξεφύγω. Και τότε πήρα τη πιο λάθος απόφαση της καριέρας μου. Τον Οκτώβριο εξέδωσα ανακοίνωση που έδειχνε ότι δεν ήμουν χαρούμενος στο Ολντ Τράφορντ. Πίστευα ότι θα ήμουν καλύτερα αλλού. Υπήρξαν συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους από την ομάδα, αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι συνέβαινε στη ζωή μου. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει σε τι σημείο είχε φτάσει η καριέρα μου. Ο μόνος που ήξερε ήμουν εγώ, παρόλο που δεν είχα ιδέα τι πραγματικά ήθελα», αναφέρει στη βιογραφία του ο διεθνής επιθετικός και προσθέτει:

«Τότε ο προπονητής μου είπε: Κάποιες φορές βλέπεις στο λιβάδι μια αγελάδα και νομίζεις ότι είναι καλύτερη από αυτή που έχεις ήδη εσύ. Αυτό είναι λάθος. Πράγματι, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος! Η Γιουνάιτεντ θέλει από μένα, αυτά που ζητάω και εγώ: τρόπαια, επιτυχία και να γίνω ο κορυφαίος. Για έξι χρόνια ήμουν πολύ τυχερός για όσα είχα προλάβει να κατακτήσω. Κατάφερα να δουλέψω δίπλα σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές και τον πιο πετυχημένο προπονητή. Το μυαλό μου τότε άλλαξε. Ένιωσα άσχημα για όσα είχα κάνει. Πόσο χαζός είσαι Γουέιν, αναρωτήθηκα. Θα ήσουν τρελός αν έφευγες. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»!

Πηγή: sport-fm.gr