Το ρεκόρ της Μίλαν με τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1992-94) από το 1950 και μετά έμοιαζε «άσπαστο». Και μετά ήρθε η Ίντερ…

Οι «ροσονέρι» εκμεταλλεύτηκαν το σκάνδαλο Calciopolis, τα χρήματα του Μάσιμο Μοράτι έπιασαν επιτέλους τόπο, προπονητές της αξίας του Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία και τα τελευταία πέντε χρόνια τερμάτισαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι το φαβορί για να κατακτήσει για έκτη συνεχόμενη φορά το Campionato και το www.sport-fm.gr σας ενημερώνει για όσα θα θέλατε να ξέρετε για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η Ίντερ και οι «δέλφινοι»: Η μοναδική ουσιώδης αλλαγή στον πάγκο των νταμπλούχων έγινε στον πάγκο. Τη θέση του μεγάλου Ζοσέ Μουρίνιο πήρε ο Ράφα Μπενίτεθ, ενώ στο μεταγραφικό παζάρι δεν έγιναν σημαντικές κινήσεις (Κουτίνιο, Καστελάτσι για εναλλακτικές, ενώ αποχώρησε ο «προβληματικός» Μπαλοτέλι).

Μίλαν και Γιουβέντους έχουν «βαρύτερα» ονόματα, αλλά η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα που έχει κοιτάξει «στα μάτια» την Ίντερ τα τελευταία πέντε χρόνια (τέσσερις δεύτερες θέσεις). Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο και ο Φραντσέσκο Τότι στη μεσαία γραμμή αποτελούν εγγυήσεις, ενώ ερωτηματικό είναι η κατάσταση του Αντριάνο.
Στην έτερη ομάδα του Μιλάνου, αντικατέστησαν τον Λεονάρντο με… κανονικό προπονητή (Μάσιμο Αλέγκρι), ενισχύθηκαν στην άμυνα με Παπασταθόπουλο, Γιέπες και Μπόατενγκ, και θα «παλέψουν» για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέχρι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Η περυσινή έβδομη θέση έκατσε βαριά στο στομάχι των ανθρώπων της Γιουβέντους και η διοίκηση κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι για να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα. Την ασπρόμαυρη φανέλα φόρεσαν οι Κράσιτς, Ακουιλάνι Μαρτίνες, Μπονούτσι, Μότα, Πέπε, Στοράρι και την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Λουίτζι Ντελ Νέρι.

Με «ευρωπαϊκές» φιλοδοξίες: Η «πρωταθλήτρια» των μεταγραφών στην Ιταλία είναι αναμφίβολα η Τζένοα. Ο Ενρίκο Πρετσιόζι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφερε στη Γένοβα παίκτες όπως ο Τόνι, ο Βελόσο, ο Ραφίνια και ο Τσίκο, προσφέροντας στον Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι ένα πληρέστατο ρόστερ.

Ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη Σαμπντόρια, αφού οι Πατσίνι, Παλόμπο και Κασάνο παραμένουν στην ομάδα και «απειλούν» τους αντιπάλους.

Αποδυναμωμένη αλλά πάντα επικίνδυνη η Παλέρμο, η οποία πούλησε τους Καβάνι, Σιμπλίσιο και Κίαερ αλλά ο Χαβιέ Παστόρε παρέμεινε στη Σικελία και θα τροφοδοτεί με πάσες τον έμπειρο Μάσιμο Μακαρόνε.
Έντινσον Καβάνι και Χοσέ Σόσα αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση της Νάπολι και μαζί με τους Κουαλιαρέλα, Χάμσικ και Λαβέτσι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την ομάδα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στον αστερισμό του Ερνάν Κρέσπο κινούνται όλοι στην Πάρμα, ενώ σημαντική μεταγραφή είναι και ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο από τη Γιουβέντους. Πέρυσι η ευρωπαϊκή έξοδος χάθηκε στο «νήμα», φέτος είναι απόλυτα εφικτή.

«Βαριές» φανέλες, αλλά: Ο σοβαρός τραυματισμός του Στέφαν Γιόβετιτς μειώνει τις ελπίδες της Φιορεντίνα να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο και ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δεν είναι έμπειρος ως προπονητής. Η Λάτσιο έχει μετατραπεί σε «πύργο της Βαβέλ» με 21 ξένους από 11 εθνικότητες και μοναδική αξιόλογη φετινή μεταγραφή τον Βραζιλιάνο Ερνάνες.

Στην Ουντινέζε ελπίζουν να παραμείνει «ζεστός» ο πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, Αντόνιο Ντι Νατάλε, καθώς το κενό από την πώληση του Κουαλιαρέλα δεν καλύφθηκε.

Οι «μικρομεσαίοι»: Σταθερή και σχετικά ενισχυμένη, η Μπάρι δεν αναμένεται να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, ενώ στην Κατάνια το επιθετικό δίδυμο Μάξι Λόπες-Μπαριέντος ξεσηκώνει τους οπαδούς και χαρίζει βαθμούς στην ομάδα. Καλές μεταγραφές πραγματοποίησε η Μπολόνια (Ντι Βάιο, Έκνταλ), ενώ αντιθέτως αποδυναμώθηκαν αισθητά Κιέβο και Κάλιαρι. Στις νεοφώτιστες Τσεζένα και Μπρέσια θα δούμε γνωστούς μας από το ελληνικό πρωτάθλημα (Ταχτσίδη, Χετεμάι και Κονέ), ενώ στη Λέτσε ποντάρουν στην… τρέλα των Ουρουγουανών Σεβαντόν, Ολιβέιρα, Τζακομάτσι, Γκροσμίλερ.

Η πρώτη αγωνιστική: Ουντινέζε-Τζένοα, Σαμπντόρια-Λάτσιο, Ρόμα-Τσεζένα, Πάρμα-Μπρέσια, Παλέρμο-Κάλιαρι, Φιορεντίνα-Νάπολι, Κιέβο-Κατάνια, Μπολόνια-Ίντερ, Μπάρι-Γιουβέντους, Μίλαν-Λέτσε.

Πηγή: sport-fm