Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου, του Νίκου Βακάλη (αναπληρωτής πρόεδρος), του Αλέξη Δέδε (εκτελεστικός γραμματέας), αλλά και δύο στενών συνεργατών του προέδρου της Ομοσπονδίας, με θέμα την αποφυγή ενός πιθανού Grexit, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη FIFA με πέντε βασικά σημεία για να μην έλθει ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να γίνουν κάποιες ενέργειες, η πρώτη εκ των οποίων ήταν η σύνταξη της σχετικής επιστολής προς την Επιτροπή Παρακολούθησης της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, στην οποία η ΕΠΟ κάνει γνωστές τις πρωτοβουλίες της για να αντιμετωπίσει τα επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σε αυτήν γίνεται αναφορά στην πρόθεση συγκρότησης επιτροπής, που θα παραπέμπει στα αρμόδια τις συμπεριφορές αξιωματούχων που παραβιάζουν τους κανονισμούς.
Η επιστολή στέκεται σε πέντε σημεία, που είναι τα εξής:
– Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και σύσταση επιτροπής που θα συνεδριάζει στις αρχές κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα social media.
– Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα, με παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.
– Συζήτηση με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανή τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας και η οποία θα ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα.
– Υπενθύμιση στην FIFA πως την τρέχουσα περίοδο επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές, από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών, στους «μεγάλους».
– Σημείωση προς τη FIFA πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία με την ΕΠΟ να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης.