Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά η γενική συνέλευση της ΠΑΕ δήλωσε αποφασισμένος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην εξυγίανση.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε. Δυστυχώς είναι και οι συνθήκες δύσκολες. Αν δεν πίστευα αυτό το εγχείρημα, δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Όλοι θα βάλουμε πλάτη, αναλογικά και με τις δυνάμεις μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Το πρώτο μέλημα είναι να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Για ενδεχόμενη επιστροφή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είπε: «Η Λεωφόρος χωρά 17.000 ανθρώπους. Ελπίζουμε τα μέλη να είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες και δεν θα χωράνε. Το γήπεδο αυτό, πάντως, παραμένει η καρδιά του Παναθηναϊκού».

Όσο για τα επόμενα βήματα της «κίνησης» που κάνει για την εξυγίανση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Θα δοθεί μία συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ή τη Δευτέρα και θα υπάρχει το χρονοδιάγραμμα στη διάθεσή σας».

Σε ό,τι αφορά στο νέο ΔΣ, οι κ.κ. Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Γόντικας, Στράτος Σωπήλης, Κώστας Ελευθεράκης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Παύλος Τσίμας, Δημήτρης Βερβεσός, Γιάννης Ηρειώτης, Αριστείδης Καμάρας, Χρήστος Παναγόπουλος και Δημήτρης Μαρκόγιαννης προτάθηκαν από τον Γ. Αλαφούζο και ψηφίστηκαν από τον εκπρόσωπο του Γ. Βαρδινογιάννη. Οι κ.κ. Μίμης Δομάζος και Δημήτρης Γούναρης (της ΠΑΛΕΦΙΠ) προτάθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά δεν δέχτηκαν και μπήκαν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Από τον Ανδρέα Βγενόπουλο προτάθηκαν οι Μαίρη Λομβάρδου-Ζούλα και Γιώργος Λιβέρης. Ο Λεωνίδας Πολέμης ορίστηκε από την τριανδρία Νίκα, Πολέμη και Ξυλά. Δύο μικρομέτοχοι που ορίστηκαν μέσω κλήρωσης είναι οι Σάββας Παπαδόπουλος και Κώστας Κροκίδας και ένα μέλος που απομένει θα οριστεί από τον Ερασιτέχνη.

Για το ζήτημα της λογοδοσίας του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη ΓΗΠΕΛ και πιθανές υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν για την ΠΑΕ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε πως «… εφόσον σε διάστημα ενός μήνα πάρει ο κ. Αλαφούζος γραπτώς τις εγγυήσεις του κ. Βαρδινογιάννη, αν δεν έχει εκείνος πρόβλημα, δεν θα έχω κι εγώ κανένα».

Όσο για τη διαμάχη του με τον «Τζίγκερ», ο «Mr MIG» ανέφερε: «Μου ζήτησε ο κ. Αλαφούζος να είμαστε υπό καθεστώς ομόνοιας. Εγώ θα κάνω κάποιες ερωτήσεις για να μεταφέρει στον κ. Βαρδινογιάννη».

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία της έρευνας που έγιναν στον κόσμο του Παναθηναϊκού για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να έχει ανταπόκριση το κάλεσμα για οικονομική στήριξη. Από 1,7 εκατομμύρια οπαδούς της ομάδας σε όλη την Ελλάδα, στους 450.000 υπολογίζεται πως είναι ο πυρήνας του κόσμου, ενώ εκτιμάται πως 40.000 εξ αυτών μπορούν να δώσουν ετήσια συνδρομή 450 ευρώ για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Από τη γενική συνέλευση απουσίαζαν οι κ.κ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, όπως και ο Νικόλας Πατέρας. Όπως αναμενόταν, δεν εμφανίστηκε ο πρίγκιπας που παρουσίασε χθες ο Βλάσης Τσάκας.

Πηγή: sport-fm.gr