Εν αναμονή των εξαγγελιών του Γιάννη Αλαφούζου για το σχέδιο δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης βρίσκονται όλοι στον Παναθηναϊκό. Διαφορετικά η γενική συνέλευση της επόμενης Τρίτης (8/5) θα οδηγηθεί ξανά σε αδιέξοδο και οι συνέπειες για την ΠΑΕ θα είναι σχεδόν καταστροφικές.

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή να αποκαλύψει το πλάνο του ενώπιον των ΜΜΕ. Αυτό θα βασίζεται στην οικονομική στήριξη του κόσμου ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός («θα δημιουργηθεί ο ΠΑΟ των οπαδών», όπως έγραψε στο Twitter), αλλά όχι μόνο σε αυτούς. Γνωρίζει και ο ίδιος πως ένα εγχείρημα που θα στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του κόσμου-και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για την οικονομία-θα είναι καταδικασμένο. Για το λόγο αυτό προτίθεται ο ίδιος μαζί με άλλους οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας να κάνουν την αρχή στην προσπάθεια για τη σωτηρία της ΠΑΕ βάζοντας ένα σημαντικό ποσό (πρώτος στόχος τα 6 εκατ. ευρώ). Αυτό σε πρώτη φάση στόχος είναι να αξιοποιηθεί για την αποφυγή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και στη συνέχεια για να καλυφθούν σταδιακά οι υπόλοιπες οφειλές, που δεν είναι καθόλου λίγες.

Μέχρι την Τετάρτη ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει καθοριστικά ραντεβού, πρώτα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Με τον «Τζίγκερ» θα συζητήσει αν και πώς θα μοιραστούν οι μετοχές του, αλλά και ποιος θα ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο που θα ψηφίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Λέγεται πως ο μεγαλομέτοχος δεν έχει αντίρρηση στο σχέδιο Αλαφούζου και προτίθεται να ανάψει το πράσινο φως για ορισμό διοίκησης, ενώ ήδη φημολογείται έντονα πως στη θέση του προέδρου θα επανέλθει ο Δημήτρης Γόντικας. Ακολούθως θα γίνει γνωστό πώς θα γίνει το άνοιγμα στον κόσμο για οικονομική στήριξη.

Επαφές Σιμάο και… σκέψεις Βιτόλο

Συνάντηση με ανθρώπους γερμανικής ομάδας είχε ο Σιμάο σε ξενοδοχείο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο. Ο Μοζαμβικανός μεσοαμυντικός μένει ελεύθερος και αναζητεί ένα καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό, αφού δεν βλέπει «φως» από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα φέρεται να είχε επαφές με ομάδα από την ανατολική Ευρώπη, πιθανότατα από την Ουκρανία. Στο μεταξύ, η σκέψη της επιστροφής στην Ισπανία έχει αρχίζει να γυρίζει στο μυαλό του Βιτόλο, εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα στο «τριφύλλι». Πάντως ο Ισπανός άσος δεσμεύεται μέχρι το 2014.

Ξεκαθαρίζει για Κουίνσι

Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κουίνσι για την πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό. Άλλα αγωνιστικά προβλήματα πλην της γνωστής απουσίας του Σεμπαστιάν Λέτο δεν υπάρχουν για τον Πορτογάλο προπονητή.

Πηγή: sport-fm.gr