Τη δεκαετία του 1980, ο Πέτρος Ξανθόπουλος αποτελούσε τον «βράχο» της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και συντέλεσε σημαντικά στη κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε αποκλειστικά στο newsbeast.gr τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μέταλιστ, όσο και για την συνολική εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της αγαπημένης του ομάδας.

– Πώς βλέπετε τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Μέταλιστ; Έχει ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο;
«Το σημερινό παιχνίδι θα είναι σαφώς δύσκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει αποβάλει αρκετό άγχος από τη πρώτη αναμέτρηση στο Χάρκοβο και αυτό είναι ένα σημαντικό προτέρημα για τους «ερυθρολεύκους». Πιστεύω οτι με συγκέντρωση και προσοχή, ο Ολυμπιακός θα περάσει στην επόμενη φάση».

– Αν περάσει ο Ολυμπιακός, πού μπορεί να φτάσει στο Europa League;
«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός μέχρι εδώ έχει φτάσει με την αξία του. Έχει παίξει εκπληκτικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι άδικα βρίσκεται εκτός Champions League. Είναι μια σοβαρή και ώριμη ομάδα, που ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει μια ομάδα να θέτει μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά να εξετάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».