Αρχικά, πολύ πριν τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μάνταλου και Μασούντ και αρκετό καιρό πριν γίνει σαφές ότι οι Τρίστανσον και Πατίτο Ροντρίγκες δεν θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ (όπως και συνέβη), η θέση στην οποία η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειχνε να χρειάζεται μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης, ήταν αυτή του αριστερού μπακ.

Εκεί, στον αρχικό σχεδιασμό της σεζόν υπολογίζονταν οι Έλντερ Λόπες, Βινίσιους, αλλά και ως τρίτη επιλογή ο νεαρός Γιαννούτσος. Όμως, όσο ο καιρός περνούσε, γινόταν σαφές ότι ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, ενώ ο νεαρός Έλληνας φάνηκε καλύτερα να ανταποκρίνεται ως στόπερ, μην έχοντας φτάσει ακόμη στα στάνταρ που απαιτούνται.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός χρησιμοποίησε εκεί τον Μιχάλη Μπακάκη -όπως και ως αριστερό στόπερ σε πολλά ματς- με τον διεθνή Έλληνα μπακ να τον δικαιώνει. Πλέον, με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή να επιλέγεται στον ρόλο του αριστερού αμυντικού και στο προχθεσινό ματς της γενέτειράς του, το Αγρίνιο, δεν αποκλείεται να μην υπάρξει καν προσθήκη στη θέση.

Πάντως, σήμερα για την Ένωση γράφτηκε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, όσον αφορά τη θέση του ριστερού μπακ. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» προτάθηκε και εξετάζεται ο 23χρονος Σαούλ Γκαρθία Καμπρέρο, ο οποίος ανήκει στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, με την οποία φέτος έχει καταγράψει μόλις μία συμμετοχή, κόντρα στη Λας Πάλμας για το Κύπελλο Ισπανίας

Πάντως, εκεί που φαίνεται ότι θα υπάρξει δεδομένα ενίσχυση στον «δικέφαλο» είναι στα εξτρέμ, με τους Χιμένεθ και Λυμπερόπουλο να έχουν ήδη «σκανάρει» περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.