Κάπου στα μέσα Οκτωβρίου, οι βασικές μεταγραφικές προτεραιότητες στην ΑΕΚ ήταν η απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός αριστερού μπακ, ως μπακ απ του Έλλντερ Λόπες. Όμως, στα τέλη του συγκεκριμένου μήνα ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη και λίγες ημέρες αργότερα παρόμοια νέα από τον Γιάκομπ Γιόχανσον σε παιχνίδι της εθνικής Σουηδίας. Αυτό άλλαξε τις προτεραιότητες ενίσχυσης στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου και ενός αμυντικού μέσου, με βασικό στοιχείο του το ύψος και την καλή μεταβίβαση, έγιναν επιτακτική ανάγκη. Την πρώτη, η Ένωσξ την κάλυψε με την απόκτηση του Σοτζέι Μασούντ, τον οποίον ανακοίνωσε και επίσημα χθες. Τη δεύτερη, δείχνει πάρα πολύ πιθανό να την καλύψεις τις προσεχείς ώρες, με τη μεταγραφή του Έρικ Μοράν από τη Λεγανές.

Σύμφωνα με όσα πηγάζουν από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, οι επαφές της ΑΕΚ με την ισπανική ομάδα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι η υπόθεση να τελειώσει άμεσα και ο «δικέφαλος» να εντάξει στο ρόστερ του τον 26χρονο Βάσκο αμυντικό μέσο στο ρόστερ της από την 1η Ιανουαρίου.

Με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή έχει επέλθει ήδη συμφωνία, κυρίως χάρη και στις κινήσεις του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής θέλει να τον έχει άμεσα στη διάθεσή του, καθώς εκτός για ακόμη 20 ημέρες περίπου θα μείνει και ο Αντρέ Σιμόες λόγω θλάσης.