Πολλά ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν μετά την απομάκρυνση του Τζιαμπιέρο Βεντούρα από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, όμως αυτό που «έπαιζε» πιο έντονα, τουλάχιστον ως επιθυμία, ήταν αυτό του Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο, το σενάριο ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου να αναλάβει τη «σκουάντρα ατζούρα», φαίνεται ότι έχει αποδυναμώσει.

Ειδικά οι δηλώσεις του ίδιου στη La Domenica Sportiva είναι ενδεικτικές. Ο Καρλίτο τόνισε ότι απέρριψε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα σε συλλογικό επίπεδο. Γενικά, τόνισε, δεν θέλει σε αυτό το χρονικό σημείο να ασχοληθεί με εθνικές ομάδες.

«Είχαμε επικοινωνία (με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας) και μιλήσαμε εκτενώς. Τους είπα ότι είναι τιμή για μένα που μου γίνεται μια τέτοια πρόταση, ωστόσο έχω άλλες βλέψεις. Άλλωστε, ακόμη απολαμβάνω την καθημερινή δουλειά σε συλλογικό επίπεδο και δεν προτίθεμαι να αλλάξω τρόπο δουλειάς αυτήν τη στιγμή. Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ακόμα πολλά προβλήματα να λύσει και δεν θα ήμουν κατάλληλος να βρω λύσεις μόνος μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντσελότι.