Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι νοκ άουτ αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο τελικός θα είναι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Άλλωστε δύσκολα θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» πρόβλημα στην έδρα τους απέναντι σε Καβάλα (σήμερα) και ΠΑΟΚ (αύριο) αντίστοιχα.

Ο μεγάλος τελικός μεταξύ των «αιωνίων» έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10 Μαρτίου (ημέρα Σάββατο), παραμονή του ποδοσφαιρικού ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ελληνικού για πέμπτη συνεχή χρονιά, όσες και οι διαδοχικές αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον τελικό.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εισιτηρίων, στόχος της ομοσπονδίας αλλά και των δύο ομάδων είναι να εξασφαλιστεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός γίνεται (πέρυσι είχε πάρει κάθε ομάδα από 900). Ασφαλώς, ο τελευταίος λόγος γι’ αυτό ανήκει στην αστυνομία, που θα πρέπει να εγγυηθεί για την ασφάλεια της αναμέτρησης.

Δεν αποκλείεται να πέσει ξανά στο τραπέζι κάποια εναλλακτική πρόταση, που θα αφορά την παρουσία μαθητών, αθλητών τμημάτων υποδομής των συλλόγων και παλαιμάχων στις κερκίδες, κάτι που είχε απορριφθεί πέρυσι επειδή η αστυνομία δεν έπαιρνε την ευθύνη για την ασφάλεια ανηλίκων. Φέτος, ωστόσο, μία τέτοια πρόταση ίσως έχει διαφορετική αντιμετώπιση, καθότι η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση έχει αλλάξει ηγεσία. Πάντως το πιθανότερο είναι-ελλείψει και χρόνου για να ακολουθηθεί μία διαφορετική διαδικασία-να προτιμηθεί η συνταγή των τελευταίων ετών.

Η ΕΟΚ ήδη έχει κάνει μία προεργασία για τον τελικό, αφού μεσολαβούν μόλις τρεις εβδομάδες από την ολοκλήρωση των ημιτελικών μέχρι τον τελικό. Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα θα αρχίσουν οι επαφές με την αστυνομία, την Πολιτεία και τις δύο ΚΑΕ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οργάνωσης του τελικού.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο φετινός τελικός πιθανώς να είναι και ο τελευταίος των «αιωνίων» που γίνεται στο Ελληνικό, καθώς πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν το εν λόγω γήπεδο να βάζει οριστικά λουκέτο. Άλλωστε είναι αναξιοποίητο, δεν χρησιμοποιείται πλέον από καμία ομάδα (μετά την περσινή χρήση του από την ΑΕΚ) και το κράτος επιβαρύνεται με πολλά χρήματα για τη συντήρησή του.

Πηγή: sport-fm.gr