Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το αυριανό φιλικό τεστ με τη Ρόμα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 21:45. Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που αναμένεται να αποθεωθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού, γνωστοποίησε την αποστολή της ομάδας, αφήνοντας εκτός αυτής τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ενώ θα τεστάρει πρόσωπα και σχήματα.

Ο Ισπανός τεχνικός, Ερνέστο Βαλβέρδε πρόκειται να γνωρίσει αύριο την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στην πρώτη του στον πάγκο της ομάδας. Στο Καραϊσκάκη πρόκειται να βρεθούν πάνω από 20 χιλ. οπαδοί των Πειραιωτών, καθότι θέλουν να δείξουν εμπράκτως πλέον την συμπαράστασή τους στον Βαλβέρδε στο νέο του ξεκίνημα στον Ολυμπιακό. Επίσης ο Βάσκος προτίθεται να δοκιμάσει τους περισσότερους παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του. Η προσοχή του θα εστιαστεί στους Ντουντού, Ντιόγο, Μήτρογλου, Μαρέσκα ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Ριέρα.

Άλλωστε όπως έχει ξαναγράψει το gazzetta.gr υπάρχουν παίκτες, των οποίων δεν αποκλείεται να κριθεί το μέλλον από αυτό το φιλικό, όπως των Μαρέσκα και Ντιόγο. Ο ίδιος ο Ισπανός έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν δράσει προκειμένου να σχηματίσει επαρκή άποψη γι’ αυτούς και μετά να καταθέσει τις όποιες απόψεις και εισηγήσεις του.

Απογευματινή ήταν η σημερινή τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν τον αυριανό φιλικό αγώνα με την Ρόμα, ο οποίος θα γίνει στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα αρχίσει στις 21:45. Οι Τοροσίδης, Φετφατζίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης και Ρόμενταλ, που είχαν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους χθεσινούς αγώνες των Εθνικών ομάδων, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Οι Μιραλάς και Βαλεριάνος συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν σε γυμναστήριο και γήπεδο, ενώ στην διάρκεια της προπόνησης αποχώρησε ο Χολέμπας, λόγω χτυπήματος στον τετρακέφαλο. Η κατάσταση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή θα επανεκτιμηθεί αύριο. Από την προπόνηση απουσίασε ο Μέγερι, ο οποίος επιστρέφει αύριο στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Ριέρα, Μήτρογλου, Ντιόγο, Βάντερσον. Εκτός αποστολής έμειναν οι διεθνείς Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Κατσικογιάννης και Ρόμενταλ καθότι ήταν αρκετά καταπονημένοι και κρίθηκε σκόπιμο να μην μετάσχουν στον αγώνα.

Πέραν τούτου σοβαρά ερωτηματικά ανέκυψαν από την απόφαση του Βαλβέρδε να… κόψει τον Ντάρμπισαϊρ. Ερωτηματικά τα οποία όμως… απαντήθηκαν λίγο αργότερα με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη αποχώρηση του Άγγλου από την ομάδα για να γυρίσει στην χώρα του. Μάλιστα όπως έχει διαρρεύσει ο Ντάρμπισαϊρ θα ταξιδέψει αύριο για την πατρίδα του! Έτσι δεν ήταν εφικτό να παίξει κατά της Ρόμα…

Οι δύο τους πάντως δεν είχαν τις καλύτερες των σχέσεων στην προηγούμενη θητεία του Βάσκου στον Ολυμπιακό. Πέραν τούτου στο περιθώριο της σημερινής προπόνησης ο Ντάρμπισαϊρ είχε ένα τετ-α-τετ με τον Ισπανό τεχνικό, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε. Επίσης off έμεινε και ο Μέγιερι, που δεν κατάφερε σήμερα να κάνει προπόνηση αλλά και οι τραυματίες Μιραλάς, Χολέμπας και Βαλεριάνος.

Πηγή: gazzetta.gr