«Νιώθω υποχρεωμένος στον Ολυμπιακό… δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι» , υποστήριξε ο Ισπανός προπονητής στις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ξεκίνησε με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στη συνέχεια μίλησε ο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά

Μαρινάκης: «Στόχος η δημιουργία πρωταγωνίστριας ομάδας»
«Η γνώμη μου για τον Ερνέστο είναι γνωστή εδώ και μήνες. Τις τελευταίες μερες είχαμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε και να μιλήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον Ολυμπιακό. Σημασία έχει το όραμα μας. Όχι τα χρήματα. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας πρωταγωνίστριας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Είναι άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και θέλει να πετύχει. Χρειάζεται δουλειά και μόνο δουλειά. Σας ευχαριστώ πολύ.

Βαλβέρδε: «Υποχρέωση στην ομάδα»
«Αρχικά, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ και να μείνω στην Ισπανία. Η σχέση μου με τον ΟΣΦΠ είναι δεδομένη. Ήμουν υποχρεωμένος απέναντι στην ομάδα και δεν μπορούσα να ξαναπώ Όχι στη νέα πρόταση», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται υπομονή και δουλειά για να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό. Η ομάδα τερμάτισε πέρσι πέμπτη και αυτό δεν της αρμόζει. Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για όλα όσα έγιναν. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε μπροστά μας».

Στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την πρόκληση του Ολυμπιακού. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Ήταν δύσκολη η απόφαση λόγω προσωπικών προβλημάτων. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είναι μία πρόκληση. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη».

«Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος θα πρέπει να δώσουν την υποστήριξη τους για την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Είναι δύσκολη στιγμή διότι είμαστε εκτός Ευρώπης. Θα πρέπει να έχουμε στήριξη από τον κόσμο και θα πρέπει να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας».

«Όλες οι ομάδες απαιτούν χρόνο. Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και πως θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι για τη συνέχεια».

«Είμαι άνθρωπος που ενεργεί ανάλογα με τη στιγμή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Ήθελα να έρθω εδώ πέρα και δεν μπορούσα να αρνηθώ».

«Το ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη μας υποχρεώνουν να κάνουμε τα πάντα για να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι πρέπει να είναι ελκυστικό. Μόνο έτσι ο κόσμος θα είναι περήφανος για την ομάδα»

«Χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά. Θα πρέπει να κοιτάμε μόνο το μέλλον και όχι το παρών. Θα πρέπει οι παίκτες να αισθάνονται ότι είναι καλά και να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αδύνατο να νικάς σε όλα τα παιχνίδια.

Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να κάνω το κόσμο να νιώσει περήφανος για την ομάδα. Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον Ολυμπιακό και στον κόσμο της ομάδας», επισήμανε ο Ίβηρας προπονητής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΠΑΕ ο Βαλβέρδε θα παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι με τη Ρόμα, στο Φάληρο και έπειτα θα κάνει τις όποιες εισηγήσεις του για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας αλλά και τις αποδεσμεύσεις της πειραϊκής ΠΑΕ.

Πηγή: gazzetta.gr