Εξαιρετικά κρίνονται τα οικονομικά οφέλη του ΠΑΟΚ από τη μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ. Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αμείβεται πλουσιοπάροχα πλέον στη γερμανική ομάδα.

Η Βόλφσμπουργκ έκανε τρίτη φορά «κρούση» στον Βιεϊρίνια μέσα στο 2011. Η πρώτη ήταν το Πάσχα, η δεύτερη το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα ήταν η… φαρμακερή! Την Παρασκευή ο Ζήσης Βρύζας είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πως υπήρχαν επαφές με δύο ομάδες για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό: η Τζένοα και η Βόλφσμπουργκ. Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ είχε επαφές με την ιταλική ομάδα, η οποία όμως έδινε 3 εκατ. ευρώ και 650.000 ευρώ ετησίως στον παίκτη. Έτσι, οι Γερμανοί έπαιζαν μόνοι τους.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε ο Πολ Κουτσολιάκος, ο οποίος είχε ενημερώσει τη διοίκηση πως δύο γερμανικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Βιεϊρίνια. Ο γνωστός μάνατζερ ταξίδεψε μόνος του στη Γερμανία και έφερε την πρόταση της Βόλφσμπουργκ, η οποία προσφέρει 3,5 εκατ. ευρώ καθαρά στον ΠΑΟΚ κι άλλο 1 εκατ. υπό μορφή μπόνους ανάλογα με τις συμμετοχές του Βιεϊρίνια στην Bundesliga.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε δώσει την έγκρισή του ο Κουτσολιάκος να μιλήσει με τον μάνατζερ του 25χρονου μεσοεπιθετικού, Βασίλη Τσιάρτα, αλλά και τον ίδιο τον Βιεϊρίνια καταθέτοντας και προς την πλευρά του την πρόταση των «λύκων».

Παραμονή πρωτοχρονιά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν πυρετώδεις και ανήμερα οι λεπτομέρειες του ταξιδιού κι έτσι προχθές ο Πορτογάλος, ο πεθερός του, ο Τσιάρτας, ο Βρύζας κι ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ πέταξαν για Γερμανία.

Ο Βιεϊρίνια πέρασε με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015, παίρνοντας ως «δώρο» δύο αυτοκίνητα της αρεσκείας του από τη χορηγό εταιρεία της Βόλφσμπουργκ, την Volkswagen. Επίσης, οι ετήσιες απολαβές του προσεγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ (και μαζί με τα μπόνους φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα (17:15, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6) τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Ο Λάζλο Μπόλονι θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Έτο, Μαλεζά, Κατσικά και Σταφυλίδη. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Φωτάκης, ενώ ο Ίβιτς θα έχει πιο δημιουργικό ρόλο. Αριστερό εξτρέμ πλέον θα είναι ο Γεωργιάδης, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αθανασιάδης.

Η αποστολή απαρτίζεται από τους Κρέσιτς, Αποστολόπουλο, Γιάννου, Μπαλάφα, Τσουκαλά, Τσιρίλο, Λαζάρ, Λίνο και Ρομπέρ. Ο Λαζάρ δεν είναι έτοιμος λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπώρησε και σήμερα θα φανεί αν θα συμπεριληφθεί στη 18άδα. Εκτός αποστολής έμεινε για μία ακόμη φορά ο Χαλκιάς.

Πηγή: sport-fm