Ενθουσιασμένος με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Παρί Σεν Ζερμέν και τη νέα πρόκληση της καριέρας του, εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα την Παρασκευή (30/12), δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγαλόπνοα σχέδια που έχει για το σύλλογο της πρωτεύουσας.

«Είχαμε συναντηθεί με τον Λεό (σ.σ. Λεονάρντο) τον περασμένο Αύγουστο. Η εμπειρία που είχα στην Αγγλία και την Τσέλσι την λάτρεψα, ωστόσο στην Παρί πιστεύω πως θα έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι μεγάλο. Ο σύλλογος έχει μεγάλες προσδοκίες και είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική», ήταν τα πρώτα λόγια του Κάρλο Αντσελότι ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναφορικά με το πόστο που θα αναλάβει ο Κλοντ Μακελελέ: «Πρόκειται για έναν μεγάλο πρώην παίκτη της Παρί, ο οποίος θα μας βοηθήσει αρκετά με την εμπειρία του. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αρκετά με την επικοινωνία των παικτών, καθώς ξέρει άριστα την κατάσταση στο σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι συνεργάτης μου».

Το σχόλιό του για το γαλλικό πρωτάθλημα: «Τεχνικά και τακτικά το γαλλικό πρωτάθλημα έχει κάποιες ομοιότητες με το ιταλικό. Σε σχέση με την Αγγλία είναι πιο κλειστό το παιχνίδι. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως η Ligue 1 έχει λιγότερο ενδιαφέρον. Θα το επαναλάβω. Ο στόχος είναι να κάνουμε το σύλλογο μεγάλο στη χώρα αλλά και παγκοσμίως».

Τέλος, για τους στόχους με τη νέα του ομάδα: «Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία ομάδα, η οποία θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος και προτεραιότητα είναι να συμμετέχει στο Champions League της επόμενης περιόδου. Η ομάδα οφείλει να είναι ανταγωνιστική και να αφήσει το δικό της “σημάδι” στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, είμαστε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και εκεί θέλουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Η καθημερινή πρόοδος θα είναι το “κλειδί” της δουλειάς μου».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την άφιξη του Κάρλο Αντσελότι. Ένας καλός επαγγελματίας, τον οποί έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Αντουάν Κομπουαρέ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα σήμερα. Από το πέρασμά του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ως παίκτης και για 2,5 χρόνια ως προπονητής ήταν παραδειγματικός. Αυτό του αναγνωρίζουμε και τον ευχαριστούμε για τη δουλειά του».

Πηγή: sport-fm.gr