Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η ονοματολογία στις ομάδες βρίσκεται σε έξαρση.

Βέβαια, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ήδη έτοιμες μεταγραφές με την έλευση του νέου έτους και μάλιστα… τσάμπα!

Πέρα από τους δανεικούς που ενδεχομένως να επιστρέψουν στις ομάδες στις οποίες ανήκουν, υπάρχουν και οι «άτυχοι» που δεν μπόρεσαν να δώσουν αυτά που θα ήθελαν λόγω τραυματισμών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σωτήρης Νίνης είναι από τους πιο άτυχους, αφού σε μία ανύποπτη φάση σε ματς της Εθνικής κόντρα στο Ισραήλ, τραυματίζεται σοβαρά με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου πέντε μήνες.

Η ρήξη χιαστών που υπέστη άφησε πίσω τον 21χρονο άσο, όμως η επιστροφή του για το β’ μισό του πρωταθλήματος θα είναι μία ακόμα μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ακόμα ένα «όπλο» για τη μεσαία γραμμή.

Άλλη επιστροφή για τον Παναθηναϊκό είναι και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε φιλικό προετοιμασίας των «πρασίνων» απέναντι στη Σίβασπορτ τον περασμένο Ιούλιο. Η διάγνωση ήταν ρήξη χιαστών, κάτι που θα τον κρατούσε μακριά από τα γήπεδα για περίπου έξι μήνες. Μάλιστα, ένα χρόνο πριν ο Χριστοδουλόπουλος είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό.

Πλέον, ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» περιμένει ανυπόμονα να αγωνιστεί και πάλι, δίνοντας ακόμα μία λύση στα χέρια του Ζεσουάλντο Φερέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τώρα έβλεπαν τον έναν παίκτη μετά τον άλλον να αποχωρεί με σοβαρό πρόβλημα. Περισσότερο απ’ όλους ταλαιπωρήθηκαν οι Ζαν Μακούν, Λιούμπομιρ Φέισα και Φραν Γέστε.

Αναφορικά με τον Καμερουνέζο, είχε τραυματιστεί στο ντέρμπι των «αιωνίων» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, κάτι που έπρεπε να τον κρατήσει εκτός δράσης για δύο μήνες.

Το κακό για τον Μακούν είναι πως ο τραυματισμός του είχε έρθει σε μία χρονική περίοδο που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό. Όμως, όπως όλα δείχνουν, αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του.

Κάτι τέτοιο χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ερνέστο Βαλβέρδε που βλέπει τη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών να «γεμίζει» σιγά-σιγά και πάλι.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα δεν έχει σταματήσει να μετρά τραυματισμούς, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μείνει εκτός γηπέδων για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο τελευταίος ήταν μερική ρήξη έσω μηνίσκου στο δεξιό γόνατο στα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή, χρειαζόταν τουλάχιστον ένα μήνα για να επιστρέψει γερός.

Και ο Σέρβος λοιπόν ετοιμάζεται να επιστρέψει υγιής το νέο έτος, ελπίζοντας μάλιστα η… κακοδαιμονία του να μη συνεχιστεί, ώστε να δείξει σε όλους τις δυνατότητές του και το ταλέντο του.

Ο Φραν Γέστε όταν αποκτήθηκε δεν χρειαζόταν να αποδείξει σε κανέναν αν ξέρει ποδόσφαιρο ή όχι. Ωστόσο, η αρθροσκόπηση στην οποία είχε υποβληθεί στο Μπιλμπάο τον άφησε πολύ πίσω συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, με τον Βάσκο τεχνικό, ακόμα κι όταν ο μεσοεπιθετικός ήταν εντελών καλά, να μη θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή.

Τελικά, ύστερα από αρκετό καιρό, ο Γέστε, φόρεσε πήρε και πάλι χρόνο συμμετοχής στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο, ως αλλαγή του Γιάννη Φετφατζίδη στο 71’ της αναμέτρησης.

Αυτό δείχνει, ότι τώρα που αρχίζει και το β’ μέρος της Σούπερ Λίγκας θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να υλοποιήσει τους στόχους του.

ΑΕΚ

Κάθε χρόνο βοηθούσε την «Ένωση» στον μέγιστο βαθμό, όμως τη φετινή σεζόν οι αρκετοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε δεν τον άφησαν να κάνει όσα θα ήθελε. Ο λόγος για τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο έμπειρος επιθετικός τραυματίστηκε ξανά στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου αντικαταστάθηκε από τον Σιαλμά στο 31ο λεπτό του αγώνα.

Ο 36χρονος επιθετικός συνεχίζει με φυσιοθεραπείες, ώστε να επιστρέψει δριμύτερος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο Παντελής Καφές, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό που τον είχε κρατήσει σχεδόν ενάμιση μήνα εκτός, ο μέσος των «κιτρινόμαυρων» είχε κι άλλους μκροτραυματισμούς, ωστόσο το τελευταίο διάστημα περισσότερο προφυλάσσεται καθώς είναι έτοιμος ιατρικά, αλλά έχει χάσει πολλές προπονήσεις, αφού έχει μείνει πίσω αναφορικά τη φυσική του κατάσταση.

Πηγή: sday.gr