Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, από το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου της διαδικασίας ΑΜΚ. Κάτι που είχε ζητήσει δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί υποψήφιους επενδυτές και με την ελπίδα πως μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος που θα τους επιτρέπει να εμπλακούν στα διοικητικά της ομάδας. «Ο Θεός να βάλει το χέρι του», το σχόλιο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Συναντήσεις με τους νυν μετόχους της ΠΑΕ.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ, ο Δημήτρης Γόντικας είπε, «Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η οποία αποφάσισε την παράταση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 31/1. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στην ιστορία του συλλόγου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταπεξέρθουμε. Πιθανόν να υπάρξει ένα σχήμα μελών του Δ.Σ. που θα συναντηθεί με τους μετόχους του Παναθηναϊκού. Θα το δούμε σε σχέση και με άλλα πράγματα που θα γίνουν. Διαβάστηκε επιστολή από το δικηγορικό γραφείο που πιθανόν να εκπροσωπεί τους υποψήφιους επενδυτές. Για αυτό πήγαμε στην παρένθεση της παράτασης, ώστε αν ψηφιστεί ο νόμος μέσα στον Ιανουάριο, να υπάρχει ανοικτή η διαδικασία για όποιον θέλει να επενδύσει στην ομάδα».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, μετέφερε στα μέλη του Δ.Σ την επιστολή των υποψήφιων επενδυτών, με την οποία ζητούν την παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή η απόφαση πρακτικά δίνει στους Άραβες επενδυτές το χρονικό περιθώριο να περιμένουν μέχρι την ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν στην κατοχή τους μετοχές ελληνικών ομάδων. Λογικά κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως εφόσον πάνε όλα καλά και δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, θα χρειαστεί αγώνας δρόμου για την ενίσχυση του «τριφυλλιού» πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η πρόταση για την πραγματοποίηση μιας σειράς από ραντεβού με τους νυν μετόχους προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα ώστε να μην προκύψει σοβαρό πρόβλημα μετά τον Φεβρουάριο, όταν και θα εξαντλείται το ρευστό από το ταμείο των «πρασίνων».

Αν μέχρι τις 31/1 δεν έχει προχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο η συμφωνία με τους Άραβες, τότε ενδέχεται να υπάρξει διαφορετικό σενάριο. Να οριστεί δηλαδή στα 0,33 ευρώ η τιμή της μετοχής της «πράσινης» ΠΑΕ, στο κατώτερο σημείο και να οριστεί νέα Γενική Συνέλευση με την ελπίδα πως τότε θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να βάλουν λεφτά στην ομάδα.

«Η κατάσταση δεν είναι τραγική, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όλη αυτή η ιστορία με τους σουλτάνους και τα λοιπά με βάζει σε σκέψεις και ανησυχία. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Θα πάει μια επιστολή σε όλους τους Παναθηναϊκούς για να βάλουν χρήματα. Όμως το βλέπω φοβερά δύσκολα να βρεθεί άνθρωπος να βάλει έστω κι ένα ευρώ στον Παναθηναϊκό. Χρόνια πολλά σε όλους και είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της», δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Πηγή: sport-fm.gr