Ο Αλέξανδρος Ζαρντιασβίλι θα είναι ο μοναδικός πυγμάχος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την επιθυμία του για ένα μετάλλιο.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους Αγώνες της Σιγκαπούρης με 29 συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλέξανδρος Ζαρντιασβίλι που θα αγωνιστεί στο τουρνουά πυγμαχίας στην κατηγορία των +91 κιλών. Ο μόλις 16 ετών πρωταθλητής μας πραγματοποίησε φέτος μια εξαιρετική χρονιά, με αποκορύφωμα την 5η θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του Μπακού. Και θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ανεβαίνοντας ακόμη και στο βάθρο των νικητών στη Σιγκαπούρη.

«Πάω πολύ καλά προετοιμασμένος και νιώθω έτοιμος να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και να χαρίσω στην Ελλάδα μία διάκριση. Πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες να ανέβω στο βάθρο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει να έχω μία ευνοϊκή κλήρωση. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, καθώς φέτος έκανα μια καλή χρονιά και στις λεπτομέρειες έχασα το μετάλλιο στο Μπακού» τόνισε ο Ζαρντιασβίλι.

πηγή: gazzetta.gr