Έτοιμη να προσθέσει άλλον έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της είναι η Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Πεπ Γκουαρντιόλα, στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης των «μπλαουγκράνα» στην Ιαπωνία, ενόψει του ημιτελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της Πέμπτης (15/12) κόντρα στην Αλ Σαντ από το Κατάρ.

«Θα προσπαθήσω να δώσω στους παίκτες μου όση περισσότερη ελευθερία μπορώ, προκειμένου να ξεκουραστούν μέχρι το παιχνίδι. Θέλουμε να ξεφύγουν από την κούραση των προηγούμενων αγώνων για να είναι συγκεντρωμένοι. Είμαστε εδώ για να γίνουμε Παγκόσμιοι πρωταθλητές», δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός κάνοντας γνωστό ότι την Τρίτη (13/12) η ομάδα θα έχει ξενάγηση στο Τόκιο για να δουν οι ποδοσφαιριστές τα αξιοθέατα της πόλης και να πάρουν τια απαραίτητες ανάσες.

«Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ιαπωνία, τυγχάνουμε θερμής υποδοχής. Θέλουμε να συναναστραφούμε με τους Ιάπωνες και να τους δείξουμε τις δυνατότητές μας στο γήπεδο», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα, με αφορμή την αυριανή προπόνηση, στο περιθώριο της οποίας θα έρθουν σε επαφή με παιδιά από περιοχές που είχαν πληγεί από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Πρόκληση αποτελεί για τους παίκτες να κατακτήσουν το τρόπαιο, όπως τόνισε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ. «Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά την νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο Σάββατο και έχουμε υψηλά κίνητρα. Αλλά δεν θα είναι εύκολο να κατακτήσουμε τον τίτλο, πάντα είναι δύσκολο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να φύγουμε τροπαιούχοι, καθώς για να φτάσουμε εδώ έπρεπε να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο 33χρονος αμυντικός που για το παιχνίδι της Πριμέρα Ντιβιζόν με την «βασίλισσα» πρόσθεσε: «Κάναμε ένα πολύ καλό ματς. Μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε».

Να σημειώσουμε ότι η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στη διοργάνωση δύο χρόνια αφού είχε κατακτήσει τον τίτλο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικρατώντας 2-1 στον τελικό της Εστουδιάντες.

Πηγή: sport-fm.gr