Τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τους «16» του Champions League ψάχνουν κάτοχο το βράδυ της Τετάρτης. Εννέα ομάδες διεκδικούν τις τελευταίες θέσεις στην κλήρωση της επόμενης εβδομάδας (16/12). Σε… κίνδυνο μεταξύ άλλων Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ. Δείτε τα σενάρια των ομίλων και τα αγωνιστικά νέα για κάθε ομάδα.

Α’ Όμιλος

Σενάρια: Η Μπάγερν είναι σίγουρα πρώτα και η Βιγιαρεάλ τελευταία. Η Νάπολι τερματίζει δεύτερη σε κάθε περίπτωση αν νικήσει, αλλά και με ισοπαλία ή και ήττα εφόσον η Σίτι νικήσει τους Βαυαρούς στο Μάντσεστερ. Οι «πολίτες» χρειάζεται να νικήσουν και παράλληλα να μην κάνει το ίδιο η Νάπολι στο «Μαδριγάλ».

Απουσίες: Η Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί πλήρης, σε αντίθεση με την Μπάγερν που άφησε στη Μόναχο τους Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν και Κρόος. Νιλμάρ και Κάνι αποθεραπεύτηκαν για τη Βιγιαρεάλ, αλλά εκτός μάχης παραμένουν οι Ρόσι, Σαπάτα, Καμούνιας και Καταλά. Οι Ντοναντέλ και Μπρίτος είναι οι δύο απουσίες της Νάπολι.

Μαν. Σίτι-Μπάγερν Μονάχου
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Βιγιαρεάλ-Νάπολι
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μoυν (Νορβηγία)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μπάγερν Μονάχου 13 (11-4)
2) Νάπολι 8 (8-6)
3) Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-6)
4) Βιγιαρεάλ 0 (2-12)

Β’ Όμιλος

Σενάρια: Η Ίντερ έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά οι υπόλοιπες τρεις ομάδες διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο ή τουλάχιστον μία θέση στο Europa League. Στους «16» θα προκριθεί ο νικητής του αγώνα Λιλ-Τραμπζονσπόρ. Αν δεν υπάρξει τέτοιος (ισοπαλία), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση με νίκη στο Μιλάνο. Αν η ρωσική ομάδα δεν τα καταφέρει, οι Τούρκοι παίρνουν την πρόκριση.

Απουσίες: Απόντες για τη Λιλ θα είναι ο τιμωρημένος Ρόζεναλ και οι τραυματίες Πεντρετί, Ντε Μέλο, και Γκεγιέ. Ο Ρόμπερτ Βίτεκ είναι ο μεγάλος απών για την Τραμπζονσπόρ. Λούσιο, Σνάιντερ και πιθανώς ο Μαϊκόν συνθέτουν τη λίστα των απουσιών για την Ίντερ. Ο σοβαρός τραυματισμός του Τόσιτς αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο του Λεονίντ Σλούτσκι.

Λιλ-Τραμπζονσπόρ
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Ίντερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ίντερ 10 (7-4)
2) Τραμπζονσπόρ 6 (3-5)
3) Λιλ 5 (6-6)
4) ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (7-7)

Γ’ Όμιλος

Σενάρια: Η Μπενφίκα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Εφόσον επικρατήσει της σίγουρα τελευταίας Οτελούλ στο «Ντα Λουζ» καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ο νικητής του αγώνα Βασιλεία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίρνει το άλλο εισιτήριο, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ευνοείται η πρωταθλήτρια Αγγλίας. Στην ισοβαθμία μεταξύ Μπενφίκα και Γιουνάιτεντ υπερτερεί η πρώτη.

Απουσίες: Ο τραυματίας Λουιζάο και ο τιμωρημένος Μάξι Περέιρα θα λείψουν από την Μπενφίκα. Οι τραυματίες Ερνάντες, Ράφαελ και Φάμπιο, αλλά και ο τιμωρημένος Κάρικ είναι εκτός πλάνων του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ ο Μπερμπάτοφ έμεινε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής.

Βασιλεία-Μαν. Γιουνάιτεντ
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Μπενφίκα-Οτελούλ Γκαλάτι
Διαιτητής: Μανουέλ Γκρέφε (Γερμανία)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μπενφίκα 9 (7-4)
2) Μαν. Γιουνάιτεντ 9 (10-6)
3) Βασιλεία 8 (9-9)
4) Οτελούλ Γκαλάτι 0 (3-10)

Δ’ Όμιλος

Σενάρια: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σίγουρα πρώτα και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τελευταία. Για να πάρει η Λιόν τη δεύτερη θέση από τον Άγιαξ θα πρέπει να ηττηθούν οι Ολλανδοί στο Άμστερνταμ από τη Ρεάλ, να νικήσουν οι Γάλλοι στην Κροατία και ταυτόχρονα να υπερκαλύψουν τη διαφορά τερμάτων (+3 έχει ο Άγιαξ, -4 η Λιόν).

Απουσίες: Ο Φρανκ Ντε Μπουρ θα παρατάξει τον Άγιαξ δίχως τους τραυματίες Μπόιλεσεν, Σίλβα, ντε Γιονγκ και Σίγκθορσον. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Αρμπελόα κι επανέρχεται ο Κακά. Η Λιόν θα παίξει χωρίς τους Βερκούτρ, Μενσά, Άντονι Λόπες και Ταφέρ. Οι Σίμουνιτς, Τσάγκο και Μπίσκαν θα λείψουν από τη Ντιναμό.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης
Διαιτητής: Μανουέλ ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρεάλ Μαδρίτης 15 (16-2)
2) Άγιαξ 8 (6-3)
3) Λιόν 5 (2-6)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (2-13)

Πηγή: sportfm.gr