Στην τελική ευθεία πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα στο NBA, το sday.gr καταγράφει τους δέκα πιο περιζήτητους free agents σέντερ.

Η αγωνιστική δραστηριότητα στο ΝΒΑ προσεχώς αρχίζει (25/12) και οι 30 ομάδες του «μαγικού» κόσμου θα μπουν σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας και θα ψάξουν τρόπους να ενισχυθούν. Υπάρχουν αρκετά «καυτά» ονόματα στην αγορά που βρίσκονται σε αναζήτηση επαγγελματικής στέγης και το sday.gr καταγράφει τους δέκα σέντερ που θεωρούνται οι πιο περιζήτητοι free agents στις ΗΠΑ .

10. Άαρον Γκρέι, Νιου Όρλεανς Χόρνετς
Έχει έφεση στα ριμπάουντ και στην καλή άμυνα. Με καλούς πασέρ όμως, μπορεί να γίνει πολυεργαλείο και στην επίθεση και να έχει μέσο όρο 10 πόντους ανά παιχνίδι.

9. Τζόελ Πρισμπίλα, Σάρλοτ Μπόμπκατς
Επίσης, διακρίνεται για τα αμυντικά του καθήκοντα, με όπλο το μεγαλόσωμο κορμί του.

8. Κερτ Τόμας, Σικάγο Μπουλς
Ιδιαίτερα ομαδικός παίκτης, ξέρει να τοποθετεί σωστά το σώμα του και να κάνει σκριν. Επιπλέον στοιχείο, ο χαρακτήρας του είναι εξαιρετικός και μπορεί να γίνει ηγέτης και στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

7. Σπένσερ Χόουζ, Φιλαδέλφεια Σίξερς
Αν βελτιώσει το παιχνίδι του με την πλάτη στο καλάθι, έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

6. Γκρεγκ Όντεν, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
Μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

5. Σάμιουελ Ντάλεμπερτ, Σακραμέντο Κινγκς
Η διάπλασή του είναι εντυπωσιακή. Τεράστιο άνοιγμα χεριών που δικαιολογεί τις δύο τάπες κατά μέσο όρο. Πέρα όμως, από τα αμυντικά του χαρίσματα έχει θετική συνεισφορά και στην επίθεση.

4. ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Λος Άντζελες Κλίπερς
Μειονέκτημά του είναι η αστοχία στις ελεύθερες βολές, τα αλτικά του προσόντα όμως, τον κάνουν μαζί με τον Μπλέικ Γκρίφιν ένα δυνατό δίδυμο κάτω από τα καλάθια των Κλίπερς.

3. Νενέ, Ντένβερ Νάγκετς
Οι 12.3 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο αποδεικνύουν την επιθετική συνέπειά του.

2. Τάισον Τσάντλερ, Ντάλας Μάβερικς
Πρόκειται για τον παίκτη με την μεγαλύτερη βελτίωση. Μαζεύει πολλά ριμπάουντ, παίζει πολύ καλή άμυνα, ηγέτης μαζί με τον Νοβίτσκι των Ντάλας Μάβερικς.

1. Μαρκ Γκασόλ, Μέμφις Γκρίζλις
Η ηλικία του (26 ετών) είναι ιδανική και αφήνει πολλά περιθώρια όσον αφορά στην εξέλιξη του Ισπανού σέντερ. Ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητά του αποτελούν δέλεαρ για κάθε ομάδα. Για αυτό άλλωστε και στο Μέμφις δεν σκέφτονται καν την πιθανότητα να μην τον έχουν στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν.

Πηγή: sday.gr