Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τη Γρανάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και ενόψει των αναμετρήσεων για τους «8» του Champions League με αντίπαλο τη Γιουβέντους (η πρώτη θα γίνει στο Τορίνο στις 11 Απριλίου), ετοιμάζονται στην Μπαρτσελόνα. Ο Λουίς Ενρίκε είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, με εξαίρεση τον Αρντά Τουράν. Ωστόσο, το κλίμα στους «μπλαουγκράνα» δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, καθώς ο Λιονέλ Μέσι είναι σε άσχημη ψυχολογία λόγω της ποινής 4 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από τη FIFA, αλλά και ο Ζεράρ Πικέ γίνεται «δέκτης» επιθέσεων λόγω των όσων είπε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Καταλανός αμυντικός είχε δηλώσει, και με αφορμή το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της εθνικής Ισπανίας με τη Γαλλία, ότι «δεν μου άρεσε που η νέα δεύτερη εμφάνιση της Ισπανίας είναι λευκή, καθώς παραπέμπει στη Ρεάλ Μαδρίτης». Επίσης, είχε αφήσει σαφή αιχμή για το γκολ του Ντεουλοφέου με τους «τρικολόρ», που αρχικά δεν μέτρησε, αλλά στη συνέχεια κατακυρώθηκε, χάρη στη νέα τεχνολογία γραμμών που θα εφαρμόσει από το προσεχές Μουντιάλ η FIFA, λέγοντας ότι «πιθανόν να μας το μέτρησαν, επειδή φορούσαμε τα λευκά (όπως η Ρεάλ Μαδρίτης)».

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Γκασπάρτ, ο οποίος τόνισε: «Δεν είναι θέμα του Πικέ να κρίνει τις αξίες των άλλων συλλόγων». Ούτε και ο νυν πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρες, δεν άφησε να… πέσουν κάτω αναπάντητες οι δηλώσεις του Πικέ. «Ο σύλλογός μας τυγχάνει θαυμασμού και για τις πολλές κατακτήσεις τροπαίων, αλλά και για τις αξίες του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, δεν είναι μόνο ο Πικέ που έχει θέματα προς επίλυση αυτές τις ημέρες. Ο Μέσι, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την εθνική Αργεντινής στο πρόσφατο παιχνίδι της στη Βολιβία, λόγω μιας ποινής που του επέβαλλε η FIFA, επειδή φέρεται να έβρισε τον βοηθό διαιτητή στο προηγούμενο ματς της «αλμπισελέστε» με τη Χιλή (νίκη 1-0), με αποτέλεσμα την ήττα στη Λα Παζ με 2-0, δεν μιλιέται. Όπως αναφέρουν τα καταλανικά ΜΜΕ, ο αστέρας της Μπάρτσα είναι «απογοητευμένος και δεν μιλάει». Στο μόνο που ελπίζει ο Λίο, είναι η επιστολή συγχώρεσης που έστειλε στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, από την οποία προσδοκά να του ρίξει -αν όχι να του αφαιρέσει- την ποινή, καθώς, όπως τονίζει: «Δεν έκανα τίποτα». Μάλιστα, όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις στην Αργεντινή, όπου καταλογίζουν βραζιλιάνικο «δάκτυλο».

Και, αφού έγινε αναφορά για Βραζιλία, από την τριάδα των «SNM» (Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι) της Μπαρτσελόνα, ο μόνος που γύρισε με ψυχολογία στα ύψη (καθώς ο Σουάρες έχασε και στα δύο παιχνίδια που έδωσε με την Ουρουγουάη) είναι ο Νεϊμάρ. Ο αστέρας της «σελεσάο» ήταν εντυπωσιακός με τη φανέλα της εθνικής του, παίρνοντάς την ουσιαστικά από το… χεράκι, για να την οδηγήσει στα τελικά του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, όντας η πρώτη χώρα από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής που τα κατάφερε.