Τη δική του εξήγηση για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού ενόψει της φιλοξενίας που επιφυλάσσει ο ίδιος και συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό μίλησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ. «Είναι λογικό να παίζουν κάπως καλύτερα φέτος. Είναι φρέσκοι, επειδή δεν παίζουν στην Ευρώπη», τόνισε ο Αλγερινός επιθετικός. «Βρήκα τον… παράδεισό μου στον Ολυμπιακό, όπου βρήκα τη σταθερότητα που έψαχνα και θα μπορούσα να μείνω για μια ζωή εδώ», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ποδοσφαιριστή στον «Πρωταθλητή»:

Πώς είναι το γόνατό σου; Νιώθεις καλά; Θα παίξεις στο ντέρμπι;

«Είμαι καλά. Κάνω θεραπεία και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω ότι θα παίξω με τον Παναθηναϊκό, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

Ποιες είναι οι προσδοκίες του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε στο ματς».

Πιστεύεις ότι είστε φαβορί βάσει την εικόνας των δύο ομάδων φέτος και της έδρας;

«Πάντα όταν παίζεις στο σπίτι σου έχεις το προβάδισμα για τη νίκη. Τα ντέρμπι είναι σαν ένας αγώνας Κυπέλλου. Είναι περίπλοκο να πεις ποιος είναι το απόλυτο φαβορί και ποιος όχι. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν. Η πιο επιθετική κι αυτή που θα βγάλει περισσότερη ενέργεια στον αγώνα θα έχει πιο πολλές ελπίδες. Μένει να δούμε ποιος θα είναι. Αν τα κάνουμε αυτά, θα είμαστε το φαβορί. Αν πάνε χαλαροί και πιστέψουμε ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι, θα το χάσουμε πριν καν αρχίσει, θα είμαστε looser».

Σκοράρεις 3,8 γκολ ανά πέντε ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τι σημαίνει για σένα και πώς το εξηγείς αυτό το ποσοστό;

«Θέλω σταθερότητα όταν πάω κάπου. Βρήκα σταθερότητα στον Ολυμπιακό. Απολαμβάνω να είμαι στον Ολυμπιακό. Όλα γίνονται στην εντέλεια εδώ. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Αισθάνομαι τέλεια και για αυτό σκοράρω συχνά. Είναι δουλειά όλης της ομάδας το γκολ, ενώ απλώς είμαι μπροστά και έχω τα τελειώματα των φάσεων. Το ότι σκοράρω οφείλεται σε όλους κι εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου».

Τώρα που είσαι στον Ολυμπιακό ξέχασες τη φυγή στο εξωτερικό; Θες να μείνεις εδώ στην Ελλάδα για περισσότερο καιρό;

«Πρέπει να καταλάβετε αυτά που έζησα στην ΑΕΚ. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ και να παίξω μπάλα. Μετά από ένα μήνα που πήγα εκεί ο πρόεδρος έφυγε. Είχα δυσκολίες. Είχα επιθέσεις από κόσμο. Μάλλον έφταιγε ότι με αγόρασαν με αρκετά λεφτά. Όλα αυτά δημιούργησαν αστάθεια γύρω από μένα και άκουγα συνέχεια ότι ο Τζεμπούρ πρέπει να φύγει, ο Τζεμπούρ πρέπει να φύγει. Πολλά άτομα προσπάθησαν να με ενοχλήσουν, αλλά δόξα τω Θεώ φάνηκα δυνατός. Τώρα που τα σκέφτομαι, όσα έζησα στην ΑΕΚ με έκαναν πιο δυνατό.

Οι άσχημες στιγμές με κάνουν δυνατό. Τα πράγματα που δεν σε σκοτώνουν, όπως λένε, σε κάνουν πιο δυνατό. Αλήθεια είναι αυτό. Πάντα μάχομαι για να κάνω τον κόσμο κι αυτό που πιστεύουν σε μένα περήφανους. Δεν κάνω τουρισμό. Έδινα ότι μπορούσα κάθε φορά που αγωνιζόμουν. Ήθελα να αποδείξω ότι η επένδυση που έκανε η ΑΕΚ ήταν σωστή. Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν ήθελαν να τα καταφέρω. Έλεγα, εντάξει, θα προσπαθήσω να επιβιώσω.

Για τις φιλοδοξίες μου, πάντα θα έχω γιατί η φιλοδοξία σε κάνει να θες να μείνεις ζωντανός. Όσο είμαι εδώ θα παίζω για τη φανέλα του Ολυμπιακό. Βρήκα τον… παράδεισό μου στον Ολυμπιακό. Όταν είσαι παίκτης πρέπει να βλέπεις την αλήθεια. Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός, όπως είπα και πριν έχει το γήπεδο του, έχει φανατικούς και πολλούς οπαδούς, σπουδαίους παίκτες, φοβερό προπονητικό κέντρο.

Όλοι με αγαπούν. Νιώθω άνετα, δεν έχω παράπονο. Όχι, δεν σκέφτομαι να φύγω τώρα. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Δεν ξέρεις τι έρχεται. Αν με θέλει ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι οπαδοί δεν έχω λόγο να φύγω. Έψαχνα τη σταθερότητα και τη βρήκα στον Ολυμπιακό. Και για μια ζωή θα μπορούσα να μείνω εδώ, αν με θέλουν».

Πώς νιώθεις που ο Ολυμπιακός είναι πίσω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία;

«Είναι μη αποδεκτό ότι είμαστε πίσω από τον Παναθηναϊκό. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε παίξει πολλά ματς και ειδικά όταν μεσολαβούν ματς της Ευρώπης χάνεις αρκετές από τις δυνάμεις και την αυτοσυγκέντρωση. Το να είμαστε δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλό για μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς γιατί μπορεί οι αντίπαλοι να ξεφύγουν και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς στη συνέχεια.

Για τον Παναθηναϊκό λέγεται ότι παίζουν φανταστικό ποδόσφαιρο, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί λέγεται αυτό. Είναι λογικό να παίζουν κάπως καλύτερα φέτος. Είναι φρέσκοι, δεν έχουν Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός παίζει Ευρώπη, η ΑΕΚ παίζει Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ παίζει Ευρώπη…

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει. Για αυτό είχα πει και παλαιότερα ότι δεν ήταν καλό για μας που ο Παναθηναϊκός δεν μετέχει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουν την ευκαιρία να είναι πιο έτοιμοι στα ματς πρωταθλήματος. Ακριβώς για αυτό θα είναι πιο γλυκό να τους κερδίσουμε στο ντέρμπι. Τώρα είμαστε πίσω στη βαθμολογία και έχουμε έναν επιπλέον λόγο να τους κερδίσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr