Για τις 16 Αυγούστου ορίστηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Απόντες από αυτήν θα είναι αρκετοί παίκτες, αλλά και ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών, Ντούσαν Ίβκοβιτς, λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Στις 19 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθούν όλοι στην προετοιμασία.

Στις 16 Αυγούστου, οι παίκτες που θα δώσουν το «παρών» θα περάσουν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Υπεύθυνος, μέχρι να επιστρέψει ο 67χρονος κόουτς των «ερυθρολεύκων», θα είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Η ομάδα θα βρίσκεται στο Φάληρο και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ, μέχρι τις 21 Αυγούστου και εκτός από τον ιατρικό έλεγχο θα προπονείται σε μπάσκετ και στίβο. Στις 22 του μήνα οι παίκτες θα αναχωρήσουν με προορισμό το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Πιθανότατα να δοθούν και κάποια φιλικά παιχνίδια. Στις 4 Σεπτεμβρίου οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν στο «κλεινόν άστυ» ώστε να ξεκινήσουν το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας, στο οποίο περιλαμβάνονται και 4-5 φιλικές αναμετρήσεις.

Όσον αφορά στους διεθνείς του Ολυμπιακού, θα ενσωματωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου. Από την επόμενη ημέρα έως και την 13η Οκτώβρη, όποτε ο Ολυμπιακός και θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο, θα δοθούν κάποια ακόμα φιλικά.

Στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας παρόντες θα είναι οι Παπαλουκάς, Σλούκας, Πελεκάνος, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Νεστέροβιτς, Έρτσεγκ, Καραθανάσης και -εφόσον δεν ταξιδέψει στην Τουρκία- ο Παπανικολάου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ενσωματωθεί ο Χαλπερίν αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα του Ισραήλ.
Πηγή: sport-fm