Η λέξη υπομονή και η φράση «πίστωση χρόνου» ναι μεν υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά όταν μιλάμε για ομαδικά αθλήματα, δύσκολα βρίσκουν εφαρμογή. Ως συνήθως, οι προπονητές «πληρώνουν το μάρμαρο» για τα κακά αποτελέσματα και αυτό αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Ήδη, μετά από εννιά «κουτσουρεμένες» αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, έχουν χάσει τη δουλειά τους πέντε προπονητές. Τελευταίο «θύμα» ήταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που υπέβαλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας, η οποία είναι η μια από τις δύο ομάδες (η άλλη είναι ο Άρης), που δεν έχουν καταφέρει να γευτούν ακόμη την χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα και με διαφορά μιας ημέρας, αλλά αμφότεροι μετά την 8η αγωνιστική, αποχώρησαν ο Σάκης Τσιώλης από τον Άρη και ο Οράσιο Γκονσάλβες από τον Αστέρα Τρίπολης. Η αρκαδική ΠΑΕ είχε ήδη απομακρύνει μετά την 3η αγωνιστική τον Όσκαρ Φερνάντες, ενώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, χρέη πρώτου προπονητή εκτελούσε ο γυμναστής, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Πλέον, στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Πολωνός, Μίχαλ Πρόμπιερζ και σε αυτήν της Αρκαδίας ο πρώην τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης. Ο τελευταίος που αποχώρησε, πριν προλάβει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ από την ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας έδωσε «τα κλειδιά» στον Νίκο Κωστένογλου.

Στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, δηλαδή μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τα πράγματα ήταν ελαφρώς χειρότερα. Ο ΠΑΟΚ… πρόλαβε να αλλάξει δύο προπονητές, καθώς ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα αποχώρησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ και ο διάδοχος του, Παύλος Δερμιτζάκης άντεξε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Ίδιο σκηνικό και στην ακριτική Ξάνθη, αφού στα μέσα Σεπτέμβρη απομακρύνθηκε ο Νίκος Κεχαγιάς και στις αρχές Νοέμβρη ο αντικαταστάτης του, Γιώργος Παράσχος.

Ο τελευταίος δεν έμεινε ούτε ένα εικοσιτετράωρο χωρίς δουλειά, καθώς ανέλαβε τα ηνία του Πανιωνίου, από τον οποίο είχε απομακρυνθεί ο Σουηδός Μίκαελ Στόρε. Οι άλλοι δύο που έμειναν χωρίς δουλειά ήταν ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος, όπως και ο Μάριο Μπερέτα, έφυγε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Άξιο αναφοράς είναι ότι μέχρι το τέλος του α’ γύρου του περυσινού πρωταθλήματος είχαν απολυθεί άλλοι τέσσερις προπονητές και συγκεκριμένα οι: Νίκος Νιόπλιας (Παναθηναϊκός), Ντράγκαν Οκούκα (Καβάλα), Γιάννης Παπακώστας (Λάρισα) και Μπάμπης Τεννές (Κέρκυρα).

Από την άλλη, το ξεκίνημα της σεζόν 2009-2010 ήταν κάπως καλύτερο για τους προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, καθώς μόνο τέσσερις έμειναν χωρίς δουλειά. Στην κορυφή της σχετικής λίστας μπαίνει το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και δύο χρόνια μετά, ίσως ακόμη να μην το έχει «αποδεχθεί». Οι άλλοι τρεις που αποχώρησαν από τις ομάδες τους, «πληρώνοντας το μάρμαρο» για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ήταν ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς από τον Λεβαδειακό, ο Ρουμάνος Ίλιε Ντουμιτρέσκου από τον Πανθρακικό και ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Βολφ από την Skoda Ξάνθη.

Πηγή: sportfm.gr