Καταληκτική ημερομηνία για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος την 22η Δεκεμβρίου όρισαν Γιάννης Βαρδινογιάννης και πρίγκιπας Αλ Σαούντ στο μνημόνιο (MoU) που υπέγραψαν, κατόπιν επιθυμίας του δεύτερου. Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης δεν θέλει το θέμα να… σέρνεται για πολύ καιρό ακόμη και σύμφωνος με αυτό είναι και ο «Τζίγκερ».

Η πλευρά του Αλ Σαούντ διαβεβαιώνει πως από την πλευρά της δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τήρηση των συμφωνηθέντων για να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ. Πλέον περιμένει τον οικονομικό έλεγχο στο σύλλογο, που αρχίζει τη Δευτέρα κι εφόσον δεν αναδείξει κάποιο πρόβλημα, θα οδηγήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα στην κατάθεση 15 εκατ. ευρώ στις 21 Νοεμβρίου, ώστε να πάει στη συνέχεια ως μεγαλομέτοχος και να ορίσει νέο ΔΣ. Το βασικό σημείο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχουν «παγώσει» την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει σε έναν αλλοδαπό επιχειρηματία να αποκτήσει μία ΠΑΕ. Στο MoU έχει προβλεφτεί πως αν δεν έχει λυθεί το παραπάνω ζήτημα, τότε οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Αλ Σαούντ δεν θα έχει εκπροσώπηση στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, που έχει θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ και τιμή μετοχής 0,33 λεπτά. Ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που θα ενεργοποιήσει τις μετοχές του, θα ανακοινώσει τη συμμετοχή του πρίγκιπα, το ποσοστό του οποίου θα αυξηθεί περισσότερο από το 54,7% του «Τζίγκερ» εφόσον δεν συμμετέχει στην αύξηση κανένας άλλος μέτοχος. Πάντως κανείς εκ των παλαιών μετόχων δεν αναμένεται να συμμετέχει στην αύξηση. Ο Νικόλας Πατέρας το κατέστησε σαφές μέσω της SportDay: «Στηρίζω οποιαδήποτε απόφαση πάρει ο μεγαλομέτοχος για την παραχώρηση των μετοχών του, αφού αυτός έχει την ευθύνη», ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο Βλάσης Τσάκας συνεχίζει τις… προγραμματικές δηλώσεις. «Οι παλαίμαχοι θα αξιοποιηθούν στο σκάουτινγκ με πρώτο τον Μίμη Δομάζο. Για το ΔΣ έχω μία λίστα με δέκα ονόματα και ανάλογα με τις ανάγκες θα γίνει η επιλογή. Για τον Βοτανικό, όπως φαίνεται τον Φλεβάρη θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή», τόνισε.

Αναστολή επαφών με Arboris
Μόνος του… παίζει πλέον ο Αλ Σαούντ, καθώς το σημερινό ΔΣ-σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες-αναμένεται να αποφασίσει να μη δοθεί έγκριση στην Arboris Capital να βρει επενδυτή. Οι συζητήσεις με την εταιρεία ουσιαστικά θα ανασταλούν ωσότου υπάρχει κατάληξη στην υπόθεση του πρίγκιπα. Αν όμως για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει «ναυάγιο» με τον Αλ Σαούντ, η Arboris Capital θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Με την ίδια συνταγή

Δίχως αλλαγές θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το σχήμα με Καπίνο, Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο και Κλέιτον αποδίδει εξαιρετικά. Χθες, δε, επικράτησε 3-1 των αναπληρωματικών με τον Λέτο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Κλέιτον ένα. Για τους αναπληρωματικούς σκόραρε ο Καραγκούνης, που μαζί με τον Πετρόπουλο θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα στην αποστολή. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Βύντρα, Τοτσέ, Ρούντολφ, Χριστοδουλόπουλος και Νίνης.

Πηγή: sportfm.gr