Ο Βλάσης Τσάκας θέλει τον Σικαμπάλα, τονίζει ότι του αρέσουν κι άλλοι Αιγύπτιοι ποδοσφαιριστές. Παρακάτω προτείνουμε στον εκπρόσωπο του πρίγκηπα μερικούς ακόμα Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού.

Σικαμπάλα

Ο Μαχμούντ Αμπντ Ελ Ραζέκ όπως είναι το πλήρες όνομα του Σικαμπάλα, αγωνίζεται στη Ζάμαλεκ από το 2006, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ με όχι ιδιαίτερα… κομψό τρόπο. Ο 25χρονος Αιγύπτιος μέσος (1.83 μ.)είχε μετακομίσει από την πατρίδα του τον Ιανουάριο το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» πίστεψαν πολύ σε αυτόν, αλλά τους απογοήτευσε με τον περίεργο χαρακτήρα του και τα… τσαλιμάκια που τους έκανε. Η ηλικία του, 25, δεν αποκλείει μια καινούργια αρχή στην καριέρα του.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και ίσως ο Σικαμπάλα να έχει συνετιστεί από τα λάθη που του στέρησαν μια καλύτερη ποδοσφαιρική πορεία. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ενθουσιάζονταν με τις ντρίπλες του και του είχαν βγάλει το σύνθημα «Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα… Σικαμπάλα, Σικαμπάλα», καθώς τότε αγωνιζόταν ο Ριβάλντο στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου του 2012.

Μοχάμεντ Ζιντάν

Μπορεί να έχει το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν, δεν έχει, όμως, τη χάρη. Ο Αμπντάλα Μοχάμεντ Ζιντάν αγωνίζεται στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η καριέρα του δεν είχε την πορεία που περίμεναν όλοι με βάση τις εμφανίσεις του, καθώς αλλάζει συνεχώς ομάδες, στις οποίες δεν καταφέρνει να βρει σταθερή θέση στην ενδεκάδα. Ο 29χρονος Αιγύπτιος επιθετικός με γερμανική υπηκοότητα, έχει τη δικαιολογία των τραυματισμών, καθώς είχε ουκ ολίγους στην καριέρα του. Ωστόσο, έχει καλά τελειώματα και την αίσθηση του γκολ, παρ’ όλο που το ύψος του δεν τον βοηθάει (1.72 μ.). Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2012.

Αμρ Ζακί

Τι θα γινόταν αν ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν ερχόταν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2009; Θα ερχόταν ο Αμρ Ζακί. Ο 28χρονος πλέον υψηλόσωμος επιθετικός (1.86 μ.) έφτασε κοντά στο «τριφύλλι» εκείνο το καλοκαίρι, αλλά ποιος θα μπορούσε να πει όχι στην προοπτική του Σισέ; Η Ζάμαλεκ τον παραχωρούσε συνεχώς δανεικό, όλα αυτά τα χρόνια, σε ομάδες, στις οποίες δεν κατάφερνε να παραμείνει. Στη Γουίγκαν έκανε πολύ καλή χρονιά τη σεζόν 2008-2009, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 29 αγώνες, έχοντας και 2 ασίστ, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Το συμβόλαιό του με τη Ζάμαλεκ λήγει στις 30 Ιουνίου 2012.

Μίντο

Ο Αχμέντ Χοσάμ Χουσεΐν Αμπντελχαμίντ, όπως είναι το όνομα του Μίντο, είναι 28 χρονών, υψηλόσωμος (1.88 μ.) επιθετικός και έχει περάσει από πολλές και μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Άγιαξ, η Τότεναμ, η Ρόμα και η Μαρσέιγ είναι αυτές, κάτι που δείχνει πως είναι ικανότατος ποδοσφαιριστής. Η σεζόν 2005-2006 ήταν η καλύτερή του, αφού με την Τότεναμ πέτυχε 11 γκολ σε 27 αγώνες.

Από τότε, όμως, δεν έδειξε κάτι ανάλογο, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Ζάμαλεκ, όπου είναι συμπαίκτης με τον Σικαμπάλα. Τη σεζόν 2007-2008 ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών, αλλά από τότε δεν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα. Έχει 50 συμμετοχές στην εθνική Αιγύπτου με 19 γκολ, ενώ έχει άλλες 20 με την ομάδα Κ-20. Έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014.

Ελ Μοχαμαντί

Η Σάντερλαντ αγόρασε το καλοκαίρι του 2011 τον 24χρονο μέσο (1.80 μ.), Αχμέντ Ελ Μοχαμαντί, από την αιγυπτιακή Ένπι, με την αγγλική ομάδα να τον δοκιμάζει την περίοδο 2010-2011 και να αποφασίζει ότι της… κάνει. Έχει συμβόλαιο με τις «μαυρόγατες» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 και η αγοραστική του αξία είναι μεγαλύτερη από τους προαναφερθέντες, λόγω και του πιο νεαρού της ηλικίας του. Πέρσι, είχε ολοκληρωμένη χρονιά στη Σάντερλαντ, παίζοντας 36 ματς, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχός της. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 8 αγώνες, έχοντας πετύχει 1 γκολ. Έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

Πηγή: sday.gr