Η ΑΕΚ Λάρνακας, ζήλεψε κάτι από τις εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων του Europa League, όμως η απροσεξία της στοίχισε την ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τη Στέαουα Βουκουρεστίου.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Σάλκε πέρασε ένα εύκολο βράδυ, επικρατώντας 3-1 της Μακάμπι Χάιφα, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να περνάει ως αλλαγή στο 62ο λεπτό.

Η ΑΕΚ Λάρνακας παρατάχθηκε στο γήπεδο με 4-2-3-1 και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό της, όμως οι Ρουμάνοι ήταν καλά διαβασμένοι και όσο περνούσε η ώρα είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 26ο λεπτό έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μπραντάν, την οποία απομάκρυνε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μρντάκοβιτς.

Στο 59ο λεπτό ο Πρίσο έκανε τη σέντρα και ο Σέρβος με διπλή προσπάθεια σκόραρε. Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για πολύ αφού έξι λεπτά αργότερα η Στεάουα ισοφάρισε με τον Κοστέα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο 82΄ο Μπραντάν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τη Στεάουα με δέκα ποδοσφαιριστές, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη παρόλο που ανέβασαν την πίεση τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Φορτίν, Δημητρίου, Ντε Κλερ, Λίνσεν, Ντιμεχ, Σκοπελίτης, Φαν Ντάικ, Κίνγκσλεϊ (60’Πιντάδο), Πρίσο, Γκαρσία (52’Γκόμες), Μιρντάκοβιτς (73’Παύλου).

ΣΤΕΑΟΥΑ: Στάνκα, Εμεχάρα (66’Μαρτίνοβιτς), Ίλιεφ, Μπραντάν, Γκάρντος, Μ.Κοστέα, Τανάσε (76’Φ.Κοστέα), Πρεπελίτα (90′ Μπισφάλβι), Λατοβλέβιτσι, Μπουρτσεάνου, Τάτου

Από νωρίς η Σάλκε μπήκε δυνατά και μόλις στο 8ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τον Φούκς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους όμως η Μακάμπι ισοφάρισε στο 35΄με τον Βέρεντ. Με αυτό το αποτέλεσμα οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο ακόμα τέρματα. Στο 66΄και πάλι ο Φουκς, ενώ ο Χουράδο διαμόρφωσε το 3-1.

Με αυτή τη νίκη η Σάλκε ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:

Σάλκε-Μακάμπι Χάιφα 3-1
(8΄, 66΄ Φούκς, 82΄Χουράδο-35΄Βέρεντ)

ΑΕΚ Λάρνακας-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1
(59΄Μρντάκοβιτς-65΄ Κοστέα)

Το πρόγραμμα της επόμενης (3ης ) αγωνιστικής

Πέμπτη 20/10 (20:00)

ΑΕΚ Λάρνακας-Σάλκε
Μακάμπι Χάιφα-Στεάουα Βουκουρεστίου

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Σάλκε 4
Μακάμπι Χάιφα 3
Στεάουα Βουκουρεστίου 2
ΑΕΚ Λάρνακας 1

Πηγή: sportfm.gr