Χρειάστηκε να «γκαζώσει» μόνο για ένα ημίχρονο και μόλις το έκανε, «σάρωσε». Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 97-76 στο φιλικό ματς με την Λέφσκι Σόφιας, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να πραγματοποιεί ντεμπούτο. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Νικ Καλάθης με τον Καϊμακόγλου που ενσωματώθηκαν με τους υπόλοιπους «πράσινους». Εξαιρετικός ο Μάριτς.

Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να κάμψουν την αντίσταση των Βούλγαρων. Το ματς ήταν ιδανικό για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και τακτικές και έτσι κι έγινε.

Λέφσκι Σόφιας και Παναθηναϊκός τίμησαν τον Γκεόργκι Μλαντένοφ, τον «θρύλο» του βουλγαρικού μπάσκετ. Εκτός αυτού, ο «Ζοτς» ήθελε να δει σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι οι διεθνείς Νικ Καλάθης (σημείωσε 11 πόντους) και Κώστας Καϊμακόγλου αλλά και ο “Σάρας” που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, οι οποίοι και αγωνίστηκαν. Το θέμα είναι πως ο Γιασικεβίτσιους ένιωθε σαν το σπίτι του. Σαν να μη πέρασε μια μέρα, ο «Σάρας» βρήκε τα συστήματα, ενσωματώθηκε στην ομάδα και προσαρμόστηκε πολύ εύκολα και αυτό φάνηκε από το πρώτο του φιλικό ματς. Πολύ καλός και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Αντίθετα, ο Ντέιβιντ Λόγκαν αν και προσπάθησε δεν τα κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε στον τομέα του σκοραρίσματος. Ο Σμιθ ήταν μέτριος, ο Πατ Καλάθης έδειξε πως μπορεί αν βοηθήσει αν και πήρε μικρό χρόνο συμμετοχής. Ευχαριστημένος θα είναι ο Ομπράντοβιτς από την απόδοση του Μάριτς ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια.

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένο για αύριο (29/9) στις 20:00 με την ΜΖΤ Σκοπίων.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 38-43 (ημίχρονο), 58-74, 76-97

Λέφσκι: Χάρπερ 20, Εφθίμοφ 10, Γκεοργκίεφ 4, Ντ. Ανγκέλοφ 6, Γκ. Μλαντένοφ 6, Χολ 12, Ντιμίτροφ 17, Ιβάνοφ 3, Κούνοφ, Πέτκοφ, Σιμεόνοφ.

Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης 13 (4 ριμπάουντ), Λόγκαν 12, Καλάθης Πατ 11, Καλάθης Νικ 10 (5 ασίστ), Καϊμακόγλου 3, Βουγιούκας 7, Μάριτς 10 (4 ριμπάουντ), Σάτο 8, Σμιθ 2, Γιασικεβίτσιους 10 πόντους (5 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής), Τσαρτσαρής 10, Κυρίτσης.

Πηγή: sport-fm.gr