Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Άρβιντας Σαμπόνις. Ο 46χρονος θρύλος του μπάσκετ, που υπέστη έμφραγμα το απόγευμα της Τρίτης, φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Λιθουανός παλαίμαχος γίγαντας είχε παρουσιάσει συμπτώματα αδυναμίας και ταλαιπωρείτο από αϋπνία το προηγούμενο διάστημα, κάτι που αποδιδόταν στο ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμά του ως πρέσβη του Ευρωμπάσκετ που έγινε στη χώρα του. Ο προσωπικός του γιατρός τού είχε χορηγήσει κάποια φάρμακα και τις τελευταίες ημέρες αισθανόταν καλύτερα, αλλά έκανε το λάθος να παίξει μπάσκετ την Τρίτη στο Κάουνας. Ο Σαμπόνις ένιωσε αδιαθεσία και στα αποδυτήρια κατέρρευσε, ενώ απειλήθηκε η ζωή του. Όμως χάρη στις έγκαιρες ενέργειες των γιατρών επανήλθε αμέσως και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Τα χειρότερα πέρασαν, όπως διαβεβαιώνουν οι γιατροί, αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις και συνεχή παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα. Στη συνέχεια θα αρχίσει μία μακρά περίοδος αποθεραπείας, που ίσως γίνει σε χώρα του εξωτερικού.

Πηγή: sport-fm.gr