Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της Πορτογαλίας, η Κύπρος και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόμπλια.

Στο πρώτο μέρος,, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παρουσιάσουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, όμως η αποβολή του Ντομπρασίνοβιτς δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μπέντο σκόραρε ακόμα τρεις φορές και παρέμεινε στην κορυφή του ογδόου ομίλου.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Κύπρο στο επίσημο ντεμπούτο του ο Νίκος Νιόμπλιας. Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιωργαλλίδη.

Στο 34ο λεπτό έγινε η φάση που σε μεγάλο βαθμό έκρινε και τον τελικό νικητή. Ο Ντομπρασίνοβιτς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρονάλντο και δεν αστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 57΄ο Κοεντράο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Η Κύπρος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει στις καλές στιγμές που είχε με Χριστοφή και Οκκά.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, ο Ρονάλντο, το πήρε πάνω του και στο 82΄με αριστερό διαγώνιο σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα με ωραία ατομική ενέργεια και κούρσα από τα αριστερά ταλαιπώρησε την κυπριακή άμυνα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αλμέιδα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι διαμόρφωσε το τελικό 4-0, με το οποίο η Πορτογαλία διατηρήθηκε στην κορυφή του ογδόου ομίλου.

Κύπρος:
Γιωργαλλίδης, Πουρσαϊτίδης, Αβράαμ, Μερκής, Χρήστου, Δημητρίου, Ντομπρασίνοβιτς, Μακρίδης (38’Νικολάου), Χριστοφή (80’Εφραίμ), Χαραλαμπίδης (63’Αλεξάνδρου), Οκκάς.

Πορτογαλία:
Πατρίτσιο, Περέιρα, Κοεντράο, Άλβες, Πέπε, Ρούμπεν (63’Βελόσο), Μεϊρέλλες, Μουτίνιο, Νάνι (85’Ντάνι), Ρονάλντο, Πόστινγκα (75′ Αλμέιδα).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: sportfm