Πρόταση για την απόκτηση του Μάρκος Εστράδα ως δανεικού κατέθεσε ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε στη Sportday, ο Μπρούνο Καροτί.

Ο τεχνικός διευθυντής της Μονπελιέ ξεκαθάρισε ότι ο Χιλιανός μέσος μόνο πωλείται και πως ο γαλλικός σύλλογος είναι διατεθειμένος να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση, αν και με ένα ποσό της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ θα παραχωρούσε τον 28χρονο χαφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καροτί στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα:

-Είναι αλήθεια ότι βρισκόσαστε σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό;
«Δεχτήκαμε επίσημη πρόταση για δανεισμό με οψιόν αγοράς από τον Ολυμπιακό, αλλά την αρνηθήκαμε διότι δεν θέλουμε να τον δώσουμε δανεικό».

-Έχετε δεχτεί πρόταση για την πώλησή του;
«Ο Ολυμπιακός θέλει πολύ τον παίκτη και εμείς θα εξετάσουμε οποιαδήποτε επίσημη πρόταση θα μας κάνει».

-Πόσο κοστολογείται ο παίκτης;
«Αυτό είναι θέμα του προέδρου».

-Είναι αλήθεια ότι με 3 εκατ. ευρώ θα τον δίνατε;
«Είναι ένα ποσό που θα μας ικανοποιούσε».

-Ο παίκτης θέλει να φύγει; Ξέρουμε ότι πέρυσι ήταν δυσαρεστημένος μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ.
«Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα. Έχω ακούσει ότι ήταν πολύ δυσαρεστημένος. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός παίκτης, διότι έπαιξε και στα τρία πρώτα παιχνίδια».

-Θα μπορέσετε να βρείτε αντικαταστάτη, μια και τελειώνει η μεταγραφική περίοδος;
«Είναι ένας παίκτης που αντικαθίσταται πολύ δύσκολα για εμάς και γι’ αυτό θέλουμε να λήξει το ζήτημα πολύ σύντομα για το καλό και των δύο ομάδων».

-Έχουν υπάρξει εξελίξεις;
«Σας επαναλαμβάνω. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση του Ολυμπιακού».

Οι εναλλακτικές…

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού, ο Ζεάν Μακούν ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση στο συμβόλαιο που θα υπέγραφε, αναφορικά με τους όρους που θα υπήρχαν για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι ξεκάθαρο το όλο θέμα για να μην προκύψουν προβλήματα α λα Μιραλάς. Ο Καμερουνέζος χαφ, ωστόσο, φέρεται να είναι διατεθειμένος να παραμείνει στην Άστον Βίλα και να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα της, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ.

Η περίπτωση του Ορμπάιθ παραμένει «παγωμένη» και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Ισπανοί ζήτησαν περισσότερα χρήματα για την παραχώρησή του και παρά το γεγονός ότι και ο 32χρονος χαφ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλουν να υπάρξει «γάμος», κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό στην παρούσα χρονική στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, το θέμα του Τζιόλη έχει σχεδόν κλείσει αφού απομένουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Από τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Βαλβέρδε σήμερα θα κριθούν τα πάντα και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμα κι εντός της ημέρας. Ο Έλληνας μέσος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: sport-fm.gr