Ένα άχρωμο και άγευστο 90λεπτο προσέφεραν Ολυμπιακός και Εργοτέλης στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στου Ρέντη. Οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς (0-0).

Παρ’ όλα αυτά, καλές εντυπώσεις άφησαν στο ντεμπούτο τους τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων», Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα. Αμφότεροι έδειξαν διατεθειμένοι να προσφέρουν, βγάζοντας αρκετή ενέργεια μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχει ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο 45λεπτο, Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα έγιναν αλλαγή, ενώ τις εντυπώσεις τις έκλεψε μία φωτιά που άναψε στη βάση ενός εκ των τεσσάρων προβολέων του γηπέδου. Αν και ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος έπεσε αισθητά, οι Κρητικοί έφθασαν μία ανάσα από το να πετύχουν γκολ, στο 71, όταν από το σουτ του Καρέλη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ξεχώρησαν Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα
Σε σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Έβαλντ Λίνεν στο αποψινό φιλικό. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και είχε την κατοχή της στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο παρά την υπεροχή του δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων», τον Ντένις Ρόμενταλ και τον Άριελ Ιμπαγάσα. Αμφότεροι άφησαν καλές εντυπώσεις στο πρώτο 45λεπτο και παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ορεξάτοι.

Ο Ρόμενταλ δημιούργησε πολλά ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Εργοτέλη, ενώ έβγαλε πολλές και επικίνδυνες σέντρες από δεξιά. Από την άλλη, ο Ιμπαγάσα που έπαιζε δίπλα στον νεαρό Φετφατζίδη στον άξονα (πίσω τους, μπροστά από την άμυνα, αγωνίστηκε ο Γ. Παπαδόπουλος), απέδειξε ότι είναι ικανός να προσφέρει πολλά στη φετινή σεζόν στους «ερυθρόλευκους».

Με το «καλημέρα» ο πρώην παίκτης της Βιγιαρεάλ απέδειξε ότι διαθέτει αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι του, ενώ δοκίμασε να βγάλει αρκετές κάθετες μπαλιές, πράγμα το οποίο έλειπε από τον Ολυμπιακό.

Εκτός ρυθμού και κλίματος…
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε επικίνδυνα. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές και το γεγονός ότι το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά επειδή έσβησε ένας από τους προβολείς του γηπέδου, έβγαλαν εκτός ρυθμού τους ποδοσφαιριστές.

Ο Εργοτέλης όχι μόνο κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά κατάφερε να κιόλας να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πάρντο. Στο 71’ έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Ο ιδιαίτερα δραστήριος για τους Κρητικούς, Καρέλης, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πάρντο. Τις εντύπωσεις πάντως τις κέρδισε μία φωτιά που άναψε στη βάση του προβολέα που φαίνεται πως είχε το πρόβλημα.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ποτουρίδης, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Επστάιν, Μήτρογλου.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Κανδηλάκης, Τζούνιορ, Ολίσε, Ρομάνο, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Χάντι, Μπουντιμίρ, Βερπακόφσκις

Πηγή: sportfm.gr