Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με τη Μαρσέιγ να κατακτά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, νικώντας τη Λιλ στον τελικό του Σούπερ Καπ με σκορ 5-4.

Οι περσινοί νταμπλούχοι αγωνίζονται στο «Μαρσέλ Πικό» κόντρα στη Νανσί, ενώ οι Μασσαλοί υποδέχονται στο «Βελοντρόμ» τη Σοσό. Σοβαρή υποψηφιότητα για το φετινό Championnat έθεσε με τα «πετροδόλαρά» της (σ.σ. νέα ιδιοκτησία από το Κατάρ) η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ των μεταγραφών.

Οι πρωτευουσιάνοι, που έχουν ξοδέψει περίπου 100 εκατομμύρια για μεταγραφές, φιλοξενούν στο «Παρκ ντε Πρενς» τη Λοριάν. Στη διάθεση του Αντουάν Κομπουαρέ –εκτός απροόπτου- θα βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες Γκαμέιρο, Παστόρε και Μενέζ.

Με τον «πήχη» να έχει κατέβει αρκετά, ύστερα από την αλλαγή πολιτικής που εφαρμόζει ο Ζαν Μισέλ Ολάς, ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα γαι τη Λιόν. Το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο των «λιονέ» βρίσκεται στον πάγκο και είναι φυσικά ο Ρεμί Γκαρντ, για τον οποίο είναι η πρώτη δουλειά σε μεγάλη ομάδα, καθώς έρχεται από τις ακαδημίες. Χωρίς τον Γιοάν Γκουρκίφ, ο οποίος είναι τιμωρημένος, η Λιόν αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στη Νανσί.

Μία από τις ομάδες που έχει ελληνικό ενδιαφέρον στη φετινή Ligue 1 είναι η Εβιάν του Σίντνεϊ Γκοβού. Φυσικά, το ενδιαφέρον αυτό δεν πηγάζει μόνο από την παρουσία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, αλλά και από το γεγονός ό,τι οι βασικοί χρηματοδότες των νεοφώτιστων έχουν «λεφτά με το τσουβάλι» (σ.σ. γαλακτοβιομηχανία Danone) και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα σύνολο το οποίο θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Η Εβιάν φιλοξενείται στο «Φρανσί λε Μπλε» από την Μπρεστ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/8

Αζαξιό-Τουλούζ (22:00)
Καέν-Βαλενσιέν
Μαρσέιγ-Σοσό
Μονπελιέ-Οσέρ
Μπρεστ-Εβιάν
Νανσί-Λιλ
Νις-Λιόν
Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν

Κυριακή 5/8

Ντιζόν-Ρεν (18:00)
Μπορντό-Σεντ Ετιέν

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:


Σάββατο 13/8

Λοριάν-Μπορντό
Λιόν-Αζαξιό
Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν
Σεντ Ετιέν-Νανσί
Σοσό-Καέν
Τουλούζ-Ντιζόν
Βαλενσιέν-Μπρεστ

Κυριακή 14/8

Οσέρ-Μαρσέιγ
Εβιάν-Νις
Λιλ-Μονπελιέ

Πηγή: sport-fm.gr