Κατάφερε να γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που παίρνει μεταγραφή! Η εντυπωσιακή πορεία της Πόρτο (Κούπα στο Europa League και αήττητη πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία και κυπελλούχο) έκαναν τον Ρώσο μεγιστάνα και πρόεδρο της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, να δαπανήσει κάπου 15 εκ. ευρώ για να τον πάει στην Αγγλία.

Η πορεία θυμίζει αρκετά αυτή του Μουρίνιο με την διαφορά ότι ο Special One είχε προλάβει να κατακτήσει εκτός από το Europa League και το Champion League με την Πόρτο. Και φυσικά είχε πάει στην Τσέλσι χωρίς να πληρωθεί η Πόρτο, σε αντίθεση με τον Βίλας Μπόας.

Θα έχει ο νέος την πορεία του παλιού;

Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Μέχρι τότε ας δούμε μερικά στοιχεία του νέου σταρ των πάγκων:

Είναι μόλις 34 ετών. Γεννήθηκε στις 17/10/1977.

Το πλήρες όνομα του είναι Λουίς Αντρέ ντε Πίνα Καμπράλ Βίλας-Μπόας.

Είναι γέννημα θρέμμα του Οπόρτο και φυσικά ήταν οπαδός της Πόρτο. Μάλιστα ήταν γραμμένος στον σύνδεσμο των σκυροπυρινικών.

Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο πήγε να τα κάνει στην θέση του τερματοφύλακα αλλά πολύ γρήγορα άρχισε να ασχολείται με την τακτική όντας επηρεασμένος από το football manager.

Σε ηλικία 16 ετών γνώρισε τον θρυλικό Βρετανό προπονητή (και παλιότερα ποδοσφαιριστή) Μπόμπι Ρόμπσον καθώς διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία.

Ένα χρόνο αργότερα πήρε δίπλωμα προπονητικής από την UEFA!

Στα 23 του ανέλαβε τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή των Παρθένων Νήσων.

Στην συνέχεια ο Μουρίνιο τον πήρε μαζί του στην Τσέλσι όπου ανέλαβε χρέη σκάουτερ. Μαζί πήγαν και στην Ίντερ.

Το 2009 ο Βίλας-Μπόας αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της Ακαντέμικα Κοΐμπρα και έτσι να ξεκινήσει ουσιαστική προπονητική καριέρα. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Μουρίνιο κι έκτοτε οι σχέσεις τους είναι τουλάχιστον ψυχρές.

Πηγή: fovero.gr