Με το βλέμμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Γιάννης Κωστάκης ξεκίνησε εντατική θεραπεία αποκατάστασης. Όπως δηλώνει κατηγορηματικά: «Στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου θα είμαι παρών και θα χαρίσω στη χώρα μας νέα μετάλλια».

Ο παραολυμπιονίκης επέστρεψε από τη Γερμανία μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Βερολίνο και τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για να νοσηλευθεί στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, «Ανάπλαση».

Στο πλευρό του βρίσκονται η μητέρα του και η αδελφή του καθώς και πολλοί συναθλητές του. Μαζί του έχει τα δύο του μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες στο Βερολίνο, λίγο πριν τον τραυματισμό του.

«Ήταν συγκλονιστική εμπειρία για μένα το ατύχημα αυτό στο Βερολίνο και, δυστυχώς, μου στέρησε τη δυνατότητα για δύο ακόμη μετάλλια. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις, ανυπομονούσα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να εισαχθώ στην Ανάπλαση», δηλώνει ο διεθνούς φήμης αθλητής και συνεχίζει:

«Πέρασα απίστευτη ταλαιπωρία και μεγάλη στενοχώρια στη Γερμανία, μετά το ατύχημα. Τώρα στην Ανάπλαση νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου, κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, που με φροντίζουν το ίδιο σωστά και αποτελεσματικά, όπως κάθε φορά που προετοιμάζομαι για αγώνες. Μέχρι σήμερα γνώριζα τις υπηρεσίες αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας που παρέχονται εκεί.

Τώρα δηλώνω ενθουσιασμένος από τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η κλειστή νοσηλεία του Κέντρου. Νιώθω ασφαλής, γιατί, για μια ακόμη φορά διαπιστώνω την φοβερή οργάνωση, την εξαιρετική τεχνολογία, τις ικανότητες και την ανθρωπιά της επιστημονικής της ομάδας που εργάζεται στο κέντρο αυτό, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Όπως τονίζει ο Επιστημονικός Διευθυντής της Ανάπλασης, κ. Κωνσταντίνος Ζηκόπουλος: «ο Γιάννης Κωστάκης ξεκίνησε άμεσα πλήρη θεραπεία αποκατάστασης, με στόχο την πρόληψη των επιπλοκών μετά από τέτοια σοβαρά χειρουργεία, την διατήρηση της άριστης φυσικής του κατάστασης και στη συνέχεια την προετοιμασία του, ώστε να θριαμβεύσει στις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του, συμπεριλαμβανομένων και των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου».