Στις επιπτώσεις που έχει για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, στάθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sport» ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που θα έχει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και στο λοκ άουτ του NBA.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικά στους δύο «μεγάλους» δεν έχουν πάψει να απασχολούν την Ευρώπη σε επίπεδο Τύπου και όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και ο Τζόρντι Μπερτομέου που αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Πρέπει να κοιτάξετε όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι παράλογο να σκέφτεστε ότι ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να έχει προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. Έχει προβλήματα, γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη πιο σημαντική κρίση».

Ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας, σχετικά με τις αλλαγές της διοργάνωσης, πρόσθεσε: «Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν την ομόφωνη συγκατάθεση των συλλόγων και να διατηρούν το σύστημα που προέρχεται από τις εθνικές λίγκες. Το πρόβλημα είναι πως πάντα πρέπει να ταιριάζεις στο πρόγραμμα. Η ιδανική φόρμουλα είναι οι ομάδες να φύγουν από τα πρωταθλήματα τους. Οι σύλλογοι θέλουν περισσότερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και στις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εμείς δεν γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας. Μελετούμε τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν καλό στη διοργάνωση, χωρίς να διαλύσουν κάτι από τα καλά που έχουμε επιτύχει».

Κλείνοντας, αναφορικά με τους NBAers και το κατά πόσο λόγω λοκ άουτ μπορούν να δελεαστούν και να μετακομίσουν στην Ευρώπη, σχολίασε: «Μπορεί να έρθουν παίκτες όπως ο Άντερσεν, αλλά όχι ο Νοβίτσκι, ο Πάου και ο Κόμπε».

Πηγή: sportfm.gr