Σε επαφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θα αποσαφηνιστεί το μέλλον του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος τεχνικός κατανοεί τη δύσκολη οικονομική θέση του συλλόγου και η αγάπη του για την ομάδα είναι δεδομένη, αλλά οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την επικοινωνία με τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

«Το δικό μου πρόβλημα είναι το μικρότερο. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έχω πολλούς φίλους στη χώρα κι εύχομαι να πάνε όλα καλά. Είμαι φίλος του Ολυμπιακού και θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω», δήλωσε αινιγματικά ο «Ντούντα» στο περιθώριο της πρώτης συγκέντρωσης της εθνικής Σερβίας.

Από εκεί και πέρα, πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα στην ομάδα. Ένα έκλεισε χθες οριστικά, καθώς ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι πλέον παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εισπράξουν 1,3 εκατ. ευρώ του buy out και θα εξοικονομήσουν περίπου 700-800 χιλ. ευρώ από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Για να παρέμενε στον Ολυμπιακό, θα έπρεπε να του προσφέρουν 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό για το οποίο συμφώνησε για τρία χρόνια με τη ρωσική ομάδα.

Πρώτο μέλημα είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Τα χρήματα που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» στον διεθνή πάουερ φόργουορντ/σέντερ δεν είναι αντίστοιχα με αυτά της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (1 εκατ. ευρώ το χρόνο), αλλά υπάρχουν ακόμη ελπίδες για την παραμονή του.

Ο Μάρκο Κέσελ εξέφρασε ανοικτά την επιθυμία να παραμείνει στον Ολυμπιακό. «Έχω συμβόλαιο και δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα. Έχω ακούσει ότι με θέλουν ομάδες από την Ισπανία και την Τουρκία, αλλά δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Θέλω να μείνω», τόνισε χθες στους συμπατριώτες του ο 24χρονος φόργουορντ.

Στο μεταξύ, οι «ερυθρόλευκοι» θα καταβάλουν μέχρι τις 15 Ιουλίου το ποσό των 50.000 δολαρίων για να μην ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιο του Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ εφόσον αποθεραπευτεί πλήρως μέχρι να αρχίσει η σεζόν και δεν έχει καλυφθεί επαρκώς η θέση του, πιθανώς να παραμείνει, αλλά με πολύ μικρότερες αποδοχές από τις φετινές.

Πηγή: sport-fm.gr