Το δρόμο της Αργεντινής και της Βραζιλίας ακολούθησε ένα ακόμη φαβορί του Κόπα Αμέρικα, η Ουρουγουάη, η οποία στο πρώτο της παιχνίδι για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης «κόλλησε» στο 1-1 με το Περού.

Το σκορ για την ομάδα του Μαρκαριάν άνοιξε ο Γκερέρο στο 25’ και ισοφάρισε ο συνήθης ύποπτος, Σουάρεζ, στο 45’+1’.

Η παρέα του Φορλάν δεν τα κατάφερε απέναντι στο Περού, το οποίο παρά τις σημαντικές απουσίες του, είχε μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

Το ήθελε το γκολ η Ουρουγουάη και το ‘ψαχνε στο πρώτο ημίχρονο. Όμως, απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Περού αντιμετώπισε δυσκολίες.

Τα παλικάρια του Μαρκαριάν μπορεί σε ποιότητα να υστερούσαν της παρέας του Φορλάν, αλλά έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις, πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα και το πάθος που επέδειξαν ανταμείφθηκε στο 25’. Ο Γκερέρο βγήκε στην αντεπίθεση από μία μπαλιά που βγήκε από την άμυνα, στο τετ-α-τετ δεν δίστασε να περάσει και τον τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ.

Απο εκεί κι έπειτα το ματς απέκτησε ρυθμό με την Ουρουγουάη να καταφέρνει τελικά να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1’). Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Κάσερες, Καβάνι και Σουάρες, ο παικταράς της Λίβερπουλ πλάσαρε με ψυχραιμία κι έφερε την ισορροπία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη μπήκε και πάλι πιο δυνατά, αλλά δυσκολευόταν να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Περού. Η ομάδα του Μαρκαριάν ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και κάλυπτε όλα τα κενά που θα μπορούσαν να της δημιουργήσουν πρόβλημα.

Όταν ωστόσο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βάργκας τότε πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, δημιουργώντας και προϋποθέσεις για γκολ. Η πολύ καλή φάση, όμως, για την Ουρουγουάη ήρθε στο 70’. Ο Φορλάν βγήκε μόνος του απέναντι από τον Φερνάντεζ, κι ενώ είχε όλη την αριστερή πλευρά του τέρματος κενή, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η απάντηση ήρθε για το Περού στο 90’ όταν ο Γκερέρο, αστόχησε από πολύ κοντά με κεφαλιά- ψαράκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γίνει ο άνθρωπος του αγώνα.

πηγή: sportfm