Βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο στην αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ έβαλε ο Πέτρος Παππάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως έδωσε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας και τον Νίκο Νοτιά, ο οποίος παρουσιάστηκε απρόθυμος να πληρώσει το δικό του «μερίδιο» επικαλούμενος ότι δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ από την ενοικίαση του προπονητικού κέντρου. Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνταν συγκεντρώθηκαν από την πώληση του Νάτσο Σκόκο (1,3 εκατ. ευρώ) και από τα εισιτήρια διαρκείας (περίπου 1 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν πωληθεί περίπου 4.800), ενώ έγιναν διακανονισμοί με τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπήκε… χέρι στο συγκεντρωθέν ποσό των Supporters, το οποίο θα είναι στη διάθεση της ΠΑΕ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που μάλλον δεν θα γίνει τελικά την Παρασκευή και οδεύει προς αναβολή.

«Ζεστή» για Νόρντφελντ

Τον Κρίστοφερ Νόρντφελντ έχει ψηλά στη λίστα της για τη θέση του τερματοφύλακα η ΑΕΚ. Ο 22χρονος Σουηδός αγωνίζεται στην Μπρομαποϊκάρνα στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του και είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων. Θεωρείται μία περίπτωση με προοπτικές, ενώ δεδομένου ότι μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο, είναι οικονομικά προσιτός. Ο υψηλόσωμος άσος (1,90μ.), που μετρά συνολικά 89 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, είχε απασχολήσει στο παρελθόν Άγιαξ, Χέρενφεϊν, Σαμπντόρια, Γκλάντμπαχ και Ανόβερο.

Η ΑΕΚ, πάντως, δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, καθώς οι απαιτήσεις της Κέρκυρας δεν είναι απαγορευτικές. Αντίθετα, ο Σήφης Δασκαλάκης συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και η λύση του Μάριο Γκαλίνοβιτς είναι χαμηλά στη λίστα λόγω ηλικίας (35 χρονών ο Κροάτης γκολκίπερ).

Άραβες για Γκερέιρο

Οι Πολωνοί έκαναν λόγο για πρόταση της Φλαμένγκο για τον Ρότζερ Γκερέιρο, αλλά φαίνεται πως η λύση για την ΑΕΚ έρχεται-όπως και στην περίπτωση του Νάτσο Σκόκο-από Άραβες. Ομάδα από εκείνα τα… μέρη, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητά της, είναι έτοιμη να πληρώσει τον Βραζιλιάνο άσο και σε αυτή την περίπτωση το ύψος της αποζημίωσης που θα χρειαστεί να του καταβληθεί θα είναι μικρότερο του αναμενόμενου. Ο Γκερέιρο αναμένεται στην Αθήνα με τον μάνατζέρ του για να λυθεί το συμβόλαιό του, που προέβλεπε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για την προσεχή διετία. Αν όλα πάνε καλά και η ΑΕΚ απαλλαγεί από αυτό το βάρος, ίσως ανοίξει ο δρόμος για την απόκτηση του Λαουτάρο Ακόστα από τη Σεβίλλη.

Τυπική διαδικασία

Διαδικαστικά ζητήματα απομένουν για να ανακοινωθεί η απόκτηση των Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος. Ο 22χρονος αμυντικός θα αποκτηθεί δανεικός για ένα χρόνο, ενώ ο 24χρονος μεσοεπιθετικός σαν ελεύθερος υπογράφοντας τελικά μονοετές συμβόλαιο και χωρίς οψιόν ανανέωσης.

Πηγή: sport-fm.gr